01.12.2011. / 09:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Kukuriku koalicija:

'Još četiri dana i HDZ u oporbi'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao da od Hrvatske treba napraviti odlično mjesto za život," jer ona to može biti“. Naglasio je da se Kukuriku koalicija zauzima za rad, red i poštenu plaću za pošten rad te pozvao građane da u nedjelju iziđu na izbore

ArhivaArhivaNositelj liste Kukuriku koalicije u III. izbornoj jedinici predsjednik HNS-a Radimir Čačić sinoć je u varaždinskoj Gradskoj športskoj dvorani rekao kako nisu slučajno za mjesta održavanja zadnjih triju skupova uoči parlamentarnih izbora odabrani Rijeka, Varaždin i Zagreb, jer su to utvrde pobjedničke koalicije u kojima će osvojiti bar 30 zastupničkih mjesta.

U Varaždinu su se predstavili kandidati Kukuriku koalicije za tu izbornu jedinicu koja obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju. Okupljenim su se obratili i čelnici koalicijskih stranaka: osim Čačića, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Čačić je također rekao kako treba ostaviti simpatije, populizam i priče što bi netko htio, već treba razmisliti što tko može.

"Vlada se bira zato da odlučuje i mora biti sposobna odlučivati. To je prvi zadatak svake vlasti", rekao je Čačić.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je rekao da od Hrvatske treba napraviti odlično mjesto za život," jer ona to može biti“. Naglasio je da se Kukuriku koalicija zauzima za rad, red i poštenu plaću za pošten rad te pozvao građane da u nedjelju iziđu na izbore.

„Našim političkim protivnicima, suparnicima, konkurentima, a sutra možda i u nekim stvarima partnerima poručujem: zaista se radi o Hrvatskoj i zaista se radi o vama. Zato glasujte za Kukuriku koaliciju. To je najbolji izbor za Hrvatsku“, rekao je Milanović.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja je istaknuo da će prvo što će učiniti za umirovljenike biti to da će početi usklađivati mirovine s rastom troškova života, ukinut će povlaštene mirovine već u prvoj godini obnašanja vlasti. Najavio je uvođenje instituta punog radnog staža što će vrijediti i za saborske zastupnike

Također je rekao kako želi da u sustavu mirovinskog osiguranja ne budu kažnjeni oni koji moraju otići u prijevremenu mirovinu, jer im poslodavac više ne postoji ili su tehnološki višak.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić je rekao kako „još četiri dana i HDZ ide u oporbu."

Bilo je i vrijeme, poručio je Jakovčić te ocijenio da nitko osim Kukuriku koalicije nije sposoban provesti promjene.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 01.12.11. 10:06

Jebali ste ježa kad HDZ ode u oporbu! Opasniji je u oporbi nega kad je na vlasti!


registracija
5/3/10

starimudrac, 01.12.11. 10:17

HDZ popušio!


registracija
5/11/11

stream52, 01.12.11. 10:28

DA SE NISTE MALO ZAJEBALI


registracija
26/11/09

CH2710, 01.12.11. 10:30

SDP neće imati oporbe... osim one u Remetincu... a tamo baš i ne budu mogli biti učinkoviti.


registracija
22/3/11

vferari, 01.12.11. 14:55

Ma mora neko biti u oporbi tko će stalno spominjat Jugoslaviju,komuniste,kosovce,partizanske zločince naravno i dušobriznički branitelje a za to moramo priznatje ipak najbolji hdz pogotovo ako sabornik bud šef policije Karamarko.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika