01.12.2011. / 11:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Ukradeno 20 milijuna kuna?

Pod istragom USKOK-ov svjedok protiv Sanadera

Uz Vidakovića istražna sutkinja Mirjana Matijanec pokrenula je istragu i protiv bivših članova uprave Hypo Leasing Kroatien Željka Rupića i Alberta Modritscha, austrijskog državljanina za kojim će Interpol raspisati tjeralicu, te izvršnog direktora za logistiku Marijana Šegote

ArhivaArhivaProtiv bivšeg direktora tvrtke Hypo Leasinga Kroatien Drage Vidakovića, USKOK-ova svjedoka protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu pokrenuta istraga zbog sumnje u izvlačenje gotovo 20 miljuna kuna iz tvrtke kojoj je bio na čelu.

Uz Vidakovića istražna sutkinja Mirjana Matijanec pokrenula je istragu i protiv bivših članova uprave Hypo Leasing Kroatien Željka Rupića i Alberta Modritscha, austrijskog državljanina za kojim će Interpol raspisati tjeralicu, te izvršnog direktora za logistiku Marijana Šegote.

Vidaković, koji već neko vrijeme živi u Los Angelesu, ispitan je prošli tjedan i, kako se neslužbeno doznaje, pred sutkinjom je porekao djelo te nije želio odgovarati na pitanja.

Gotovo istodobno, na istom sudu USKOK ga je predložio kao svjedoka na suđenju Sanaderu u vezi sa slučajem njegova navodna uzimanja provizije od Hypo banke. Njegovo svjedočenje zakazano je za idući tjedan, 8. prosinca.

Vidaković se kao svjedok u slučaju Sanader navodno sam javio USKOK-u nakon podizanja optužnice, tvrdeći da je 1995. Sanadera vidio na parkiralištu Hypove zgrade u Klangenfurtu kako od Wolfganga Kulterera prima omotnicu.

Istragu protiv Vidakovića i ostalih zatražilo je prije nekoliko mjeseci zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje četvero osumnjičenika tereti da su 2008. na račun nepostojećih usluga tvrtki Marijana Šegote i još jednoj tvrtki isplatili oko 19,5 milijuna kuna te da su do srpnja 2007. tvrtki "Stara Knežija", inače poznatoj iz suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji, isplatili 333.000 kuna za najam dvorane.

Troje osumnjičenih hrvatskih državljana brani se sa slobode, a pritvor je određen jedino nedostupnom Modritschu koji je, po pisanju tiska, u Austriji pod istragom zbog sumnje da je njegov odjel 2007. isplatio 726.000 eura dvjema off-shore tvrtkama iz Wyominga i Lihtenštajna za savjetodavne usluge za područje bivše Jugoslavije.

Austrijski mediji nagađali su da je riječ o isplatama bivšem hrvatskom ministru vanjskih poslova Mati Graniću, također USKOK-ovu svjedoku na suđenju Sanaderu. Granić je na prošlotjednu ročištu na upit Sanaderove obrane porekao da je on vlasnik dviju off-shore tvrtaka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika