01.12.2011. / 16:00

Autor: Hrvoje Šimičević

NACIONA LIST- odsad na vašem portalu!

Aktivirali smo Naciona List, malu satiričku podrubriku koja će, kako nalažu pravila žanra, inzistirati na političkoj nekorektnosti, neukusu, pretjerivanju, crnom humoru, bizarluku, groteski, parodiji, nadrealizmu i drugim popratnim formama i oblicima, a sve s ciljem literarnog masiranja i masakriranja društveno-političkog establishmenta

Ilustracija: Sabina RešićIlustracija: Sabina RešićPoštovani čitatelj portala Nacional.hr! Od danas na ovom mjestu možete konzumirati rubriku koja se bavi politikom i njezinim subjektima na nadasve ozabavljen način. Riječ je o rubrici u potpunosti lišenoj dosadnih detalja, sumornih fraza, ispraznih obećanja & ostalih ustaljenih oblika prodavanja magle koji se inače vežu uz politiku kao ovakvu.

Aktivirali smo, naime, Naciona List, malu satiričku podrubriku koja će, kako nalažu pravila žanra, inzistirati na političkoj nekorektnosti, neukusu, pretjerivanju, crnom humoru, bizarluku, groteski, parodiji, nadrealizmu i drugim popratnim formama i oblicima, a sve s ciljem literarnog masiranja i masakriranja društveno-političkog establishmenta. Upravo je, naime, ova privilegirana grupacija najzaslužnija za nastanak naše najnovije rubrike, jer ih, za razliku od drugih klasa, krase dvije specifične odlike: enormna količina moći koju drže u rukama i enormna količina gluposti koja proizlazi iz zloupotrebe te moći.

U slučaju Hrvatske, situacija poprima epidemijske razmjere. Štoviše, virus je metastazirao do te razine da se preživjeli na javnoj sceni broje na prste jedne noge. Ključno pitanje glasi: kako suzbiti pošast? Evo i defetizma: nikako! No, to ne znači da se čovjek ne može sprdati. Štoviše, to se čovjeku nameće kao jedino preostalo rješenje, ako čovjek kao takav ima perverznu navadu trošenja dragocjenog vremena na sprdanje sa vladalačkom oligarhijom (uz popratni neobuzdani cerek), i sa svim onim što ju krasi kao ovakvu. Između ostalog, mislimo na 'dvospolnu' narav javnih uglednika, njihovo neposustalo licemjerje, dezodorirani fašizam kojim se nerijetko špricaju, laž kao opće mjerilo javnog djelovanja, budalaste stereotipe koje upražnjavaju i druge slične oblike autentičnog moralnog i inog posrnuća.

Na koncu, radi se i o skromnom doprinosu uspostavljanju uravnilovke na komunikacijskoj relaciji elita - građanin, s obzirom da su ovi potonji zakinuti zadovoljstva da jednakom mjerom uzvrate ovim prvima, jer im ovi prvi - zahvaljujući monopolu koji imaju nad mikrofonom - pasionirano i nekažnjeno vrijeđaju inteligenciju posredstvom omasovljenih medija.

Drugim riječima: svaka njihova sumanuta akcija povremeno zahtijeva i adekvatno poremećenu reakciju.

Trećim riječima: ponekad je higijenski najučinkovitije tutnuti neiskrivljeno zrcalo pred neumiveno lice nositelja moći.

To je, u najkraćem, Naciona List. Zrcalni obraz nacije.

P.S. Evo i Facebook profila

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 01.12.11. 15:36

Podržavam ovu odličnu ideju!!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 01.12.11. 17:52

A jel bute davali honorare
forumašima
za suradnju?
Bez penez - ne bu dobre muzike.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.