01.12.2011. / 12:31

Autor: Totalsport

NHL: Prvaci završili studeni bez poraza, Boudreau u Anaheimu

Golman Tim Thomas obranio je za pobjednički sastav 34 udarca

Tim Thomas Tim Thomas Hokejaši Boston Bruinsa u srijedu su u Torontu pobijedili domaće Maple Leafse 6-3 u dvoboju NHL lige došavši do 12. pobjede u 13 posljednjih utakmica.

Sve su ih odigrali tijekom studenog, čime su mjesec bez poraza u osnovnom dijelu utakmice upisali prvi put nakon siječnja 1969. godine. Jedini poraz nakon raspucavanja kaznenih udaraca nakon deset pobjeda u nizu nanijeli su im Detroit Red Wingsi.

Milan Lucic zabio je dva pogotka za lanjske osvajače Stanley Cupa, dok je češki centar David Krejči dodao gol i dvije asistencije. Golman Tim Thomas obranio je za pobjednički sastav 34 udarca.

Bruinsi trenutačno drže drugo mjesto Istočne konferencije, odmah do vodećih Pittsburgh Penguinsa.

Na Zapadu vodi Minnesota Wild, koja je nakon raspucavanja kaznenih udaraca u srijedu pobijedila Oilerse u Edmontonu 3-2. Kyle Brodziak zabio je za pobjednike tijekom utakmice, a pogodio je i odlučujući pokušaj iz penala u šestoj seriji izvođenja.

Do šeste su uzastopne pobjede došli Red Wingsi, koji su u detroitskoj Joe Louis Areni nadigrali Tampa Bay Lighting 4-2. Po gol i asistenciju za pobjednike su upisali Pavel Dacjuk i Jonathan Ericsson. Sastav Mikea Babcocka došao je ovom pobjedom do šestoga uzastopnog trijumfa.

Anaheim Ducksi su na svom ledu prekinuli katastrofalan niz od sedam uzastopnih poraza pobijedivši Montreal Canadiense 4-1. Najbolji igrači kalifornijskog kluba, Corey Perry i Ryan Getzlaf, ostvarili su učinak od gola i dviju asistencija. Kapetan Getzlaf zabio je prvi gol nakon 14 utakmica suše.

Nakon utakmice vodstvo kalifornijskog kluba smijenilo je trenera Randyja Carlylea postavivši za njegova nasljednika Brucea Boudreaua.

Carlyle je trenirao Duckse od 2005. godine, 2007. je osvojio Stanley Cup, da bi u kolovozu ove godine potpisao novi trogodišnji ugovor. Na njegovu žalost, loš start u sezonu (sedam pobjeda, 13 poraza, četiri poraza nakon produžetaka/penala) koštao ga je posla.

Boudreau je uz podjednako opravdanje u ponedjeljak otpušten s mjesta prvog trenera Washington Capitalsa. Nije mu trebalo dugo da pronađe posao.

NHL liga, srijeda:

Toronto - Boston 3-6

Edmonton - Minnesota 2-3, penali

Detroit - Tampa Bay 4-2

Anaheim - Montreal 4-1

Colorado - New Jersey 6-1

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika