01.12.2011. / 12:34

Autor: Hina

Pilot lošim engleskim izazvao incident na letu Japan-Kina

Zrakoplovna kompanija China Eastern se obvezala popraviti razinu komuniciranja na engleskom svog osoblja nakon što je jedan od njenih zrakoplova poletio bez dopuštenja japanske zračne luke i izazvao incident o kojem je otvorena istraga.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZrakoplovna kompanija China Eastern se obvezala popraviti razinu komuniciranja na engleskom svog osoblja nakon što je jedan od njenih zrakoplova poletio bez dopuštenja japanske zračne luke i izazvao incident o kojem je otvorena istraga.

China Eastern je u priopćenju također obećala da će u potpunosti surađivati u istrazi.

Zrakoplov kompanije je s 254 putnika poletio u ponedjeljak iz međunarodne zračne luke Kansai u zaljevu Osake bez dozvole kontrole leta, izvijestio je u četvrtak list China Daily.

Ta pogreška nije izazvala drugu nesreću i let se bez poteškoća odvijao do Šangaja.

Prema dnevnom listu, do incidenta je došlo jer kineski pilot nije razumio izraz kontrole leta. Engleski je međunarodni jezik zračne navigacije.

China Eastern Airlanes je jedna od tri najveće kineske tvrtke i nedavno se priključila savezu SkyTeam u kojem su Air France, KLM i Delta.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika