01.12.2011. / 12:00

Autor: Naciona List

Svečani kraj maratonskog domjenka Jadranke Kosor

Konferenciji je nazočio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, zahvalivši još jednom uglednim žurnalistima iz najuglednijih hrvatskih tiskovina na svakodnevnoj konzumaciji serviranih specijaliteta

Photomontage: CheesPhotomontage: CheesPredsjednica Vlade Jadranka Kosor najavila je na današnjoj konferenciji svečano zatvaranje domjenka kojeg je Vlada svečano organizirala za novinare državotvorne provenijencije. Riječ je o domjenku koji se održavao od početka ožujka pa sve do ovog petka, kad završava kampanja a otpočinje takozvana predizborna šutnja. Premijerka je iskoristila priliku da se prisjeti najsočnijih detalja i nezaboravnih anegdota koje su obilježile njezin obilni domjenak.

"Kako bi se odužila bivšim kolegama novinarima za sve ove godine budnog praćenja rada hrvatske vlade, organizirala sam ovaj krkanluk na javnom prostoru, gdje smo svi skupa u opuštajućoj atmosferi razglabali o laganim političkim aktualijama u zemlji, kao što su primjerice vanjske i unutarnje ugroze koje prijete Lijepoj Našoj, rehabilitacija četništva na granicama s Hrvatskoj, uskrsnuće kriptokomunističkog jugoudbaštva, iskapanje leševa te ostale teme o kojima obični ljudi i inače ćaskaju u ugodnoj krčmarkoj atmosferi", istaknula je Jadranka Kosor, koju je jedan od nepristojnih novinara prekinuo u slasnom izlaganju; zanimalo ga je zašto je Vlada bila organizirala banket samo za novinare 'domoljubnog' usmjerenja, odnosno što je s nedržavotvornim novinarima koji bi isto kusali, ali to zbog elitističkog pristupa ovom domjenku nisu bili u mogućnosti.

"Na trpezi je bila poslužena samo tradicionalna hrvatska hrana, koju zbog svoje žilavosti i polusirovosti jedino mogu prožvakati istinski žurnalistički patrioti. Uostalom, nedržavotvorni novinari već dobrih deset godina konzumiraju specijalitete iz vladine kuhinje, lizajući do iznemoglosti ruku koja ih hrani. Pogotovo se to odnosi na najisturenija pera takozvane hrvatske liberalne provenijencije. Ne može čovjek nakuhati koliko su oni kadra proždrijeti, a potom, bogami, i probaviti za svoje čitateljstvo", u šali je komentirala hrvatska premijerka. "Zamislite, uostalom, jednog korifeja liberalnog novinarstva u trenutku dok se bakće sa čvarcima, krvavicama i ostalim domoljubnim hranidbenim artiklima, a potom sve to zalijeva za buteljom dobrog starog stolnog Jure. Jednostavno, nije on gastrognom takve vrste, njemu bi to sve skupa bilo bljak, a i kuhar koji je bio zadužen za takve i slične novinarske guzmane već je neko vrijeme službeno odsutan", kazala je Kosor.

Naciona list - zrcalni obraz nacije

Konferenciji je nazočio i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, zahvalivši još jednom uglednim žurnalistima iz najuglednijih hrvatskih tiskovina na svakodnevnoj konzumaciji serviranih specijaliteta. Rečeni je Karamarko otkrio i poslastice sa Vladine trpeze koje su njemu osobno prirasle srcu.

"Pa, šta ja znam... Meni su nekako bili najzanimljiviji Purdica s mlincima, pečeni Prlić na hercegbosanski način, Vojo na ražnju, Hvidra na žaru, Šeks fileki, Kuhano govedo na salzburški način i, dakako, Rake s morskim plodovima", rekao je Karamarko, otkrivši kako je u ovom maratonskom domjenku ponajveći problem bilo održavanje visokih higijenskih standarda, odnosno svježine hranidbenog sadržaja na stolu. "Ali i to smo efikasno riješili", otkrio je Karamarko. "Svi naši specijaliteti u svako doba dana stajali su iznad lagane vatrice, tako da je dozirano podgrijavanje sprječavalo neželjene ekscese, kao što su neugodne fleke od muhoserina", poručio je ministar unutarnjih poslova.

"I vrijeme je da su nas se sjetili ovi iz izvršne vlasti!", rekao nam je istureni komentator Slobodne Dalmacije (podaci poznati redakciji Slobodne Dalmacije). "Ne sjećam se kad smo se zadnji pošteno nažderali", nastavio je. "Mislim da se to desilo tamo negdje u osvit 21. stoljeća...hm...da,da, baš tada, sad sam se sjetio. Bože mili, još mi sline krenu nadirati na sam spomen Gnorca na kiselo i Sanadera na rivi!"

Ugledni novinar i bloger Večernjeg lista (podaci poznati redakciji Večernjeg lista) također je potvrdio svoj dolazak na domjenak. Upitan pak koja mu vrst domicilnog specijaliteta ponajviše titra gurmanska osjetila, rekao je da ponajviše voli Titu od sira i Udbavice sa kiselim zeljem. "Inače sam ja poznat kao čovjek jednostavnih hranidbenih prohtjeva, ali kada su u pitanju ovako svečarske okolnosti, onda brate volim omrsiti brke nečim nesvakidašnjim", rekao je Naciona listu ugledni kolumnist, a onda i otkrio koje će gurmanske novitete zasigurno oprobati na završnoj svečanosti Jadranke Kosor: "Pa prva stvar koju ću zasigurno probati su Udbavice sa sirom. Čuo sam da je to pravi specijalitet. Tko zna, ako ostavim malo mjesta u želucu, za što su zapravo mali izgledi, možda po prvi puta oprobam i Titu od kiselog zelja", istaknuo je.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.