01.12.2011. / 15:39

Autor: Hina

Obersnel traži Karamarkovu ispriku

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s današnje je redovite konferencije za novinstvo uputio otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku tražeći ispriku zbog prozivanja u vezi sa slučajem "riječka Tržnica".

Vojko ObersnelVojko ObersnelRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel s današnje je redovite konferencije za novinstvo uputio otvoreno pismo ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku tražeći ispriku zbog prozivanja u vezi sa slučajem "riječka Tržnica".

Obersnel je u pismu naveo da je ispriku u prvom navratu zatražio od premijerke Jadranke Kosor ili od Karamarka, a da je Kosor u izjavi medijima navela da nije bilo riječi o prozivkama, nego da je policija obavila svoj posao te da se Obersnel treba obratiti policiji da "vidi o čemu je riječ".

Obersnel je ujedno upitao Karamarka zbog čega je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec u televizijskoj emisiji čitao i komentirao elemente kaznene prijave u vezi s tim slučajem, navodeći da je to isto učinio i Karamarko. To je suprotno zakonu o policiji koji govori o obvezi čuvanja takvih podataka te je riječ o teškoj povrjedi službene dužnosti.

Obersnel reagira i na Borovčevu izjavu da su policijska istraga i kaznena prijava "rezultat višegodišnjega kontinuiranog rada policijskih istražitelja i nadležnog državnog odvjetnika na tom slučaju".

Riječki gradonačelnik u nastavku traži objašnjenje zašto je u tom slučaju zaobiđena činjenica da "Tržnice Rijeka" mogu obavljati djelatnost i na prostorima koji nisu u vlasništvu grada Rijeke te zbog čega je zanemareno stajalište Vrhovnog suda da za ugovore sklopljene prije 1996. nije postojala obveza provedbe javnog natječaja, a to su bili elementi policijske kaznene prijave.

Obersnel je upozorio da je premijerka Kosor u više navrata govorila o "slučaju Tržnica" kao "aferi" zbog čega i traži ispriku.

Komentirao je i izjavu Jadranke Kosor da odbacivanje kaznene prijave u tom slučaju dokazuje da DORH ne ovisi o HDZ-u, navevši da ga zanima bi li moguće podizanje optužnice protiv njega značilo da DORH ovisi o HDZ-u.

Obersnel je komentirao i tvrdnje o nenamjenskom trošenju proračunskog novca u gradu Rijeci, navevši da je grad dobio uvjetno mišljenje Državne revizije u vezi s tim, kao što je takvo mišljenje dobila većina jedinica lokalne samouprave i brojna državna tijela u zemlji.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 01.12.11. 16:10

Dobit ces ju onak kako ovaj izgleda po faci - ljesinar!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika