01.12.2011. / 17:10

Autor: Sandra Bartolović

Sitna boranija

Račun za krčmara

Dok bude pripremala žalbu protiv rješenja o ovrsi, imat će više nego dovoljno vremena zdvajati o tome tko je sve i zašto ne voli. Za utjehu - vole je u Kukuriku koaliciji. Ipak im je osigurala izbornu pobjedu bez puno muke

Nitko je ne voli. Svi je mrze. Mediji protiv nje provode harangu. Ne priznaju joj uspjeh. Ignoriraju njena povijesna postignuća. Predsjednik države proljetos ju je rušio. Sigurna je da je neće odlikovati. Ni ošišati se ne može. Spa da i ne spominjemo. Oporba će je nakon izbora strpati u zatvor. Obnovit će Jugoslaviju. Otvorit će Goli otok, ali ne u turističke svrhe. Glavni tužitelj tempira istrage da joj našteti. A Merkelica je baš poželjela da njih dvije neprekidno promiču i promoviraju fiskalnu odgovornost u Europskom vijeću. Tako nekako u tjednu prije izbora zapomaže predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor pa postoji realna opasnost da je Zvonimir Šeparović imenuje počasnom predsjednicom svog Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Da bude predsjednica barem nečega poslije izbora.

Datum dospijeća

Angela Merkel trenutačno ima puno pametnijeg posla od promotivnih aktivnosti ruku pod ruku s Kosoricom. A naša premijerka očito nije baš ništa naučila iz slučaja bezgranične ljubavi svog prethodnika Ive Sanadera i njemačke kancelarke, koja ga se, ne trepnuvši, odrekla čim je ostao bez moći. Kao što nije naučila ni da se ne može beskonačno biti bahat, arogantan, gramziv, sebičan, korumpiran, nesposoban, neosjetljiv, isključiv, jer račun kad-tad dođe na naplatu. Za Jadranku Kosor i HDZ datum dospijeća je 4. prosinca.

Račun

Bit će to račun za zatvaranje oči pred kriminalom i malverzacijama u kojima su joj pod nosom nestajale stotine milijuna javnog novca. Bit će to račun za amneziju koju je očito uvela i u Statut HDZ-a nakon što je iz stranke pobacala sve što bi je moglo ugroziti. Bit će to račun za bolji život samo njima, a ne svima. Bit će to račun za jeftino podilaženje nacionalnim sentimentima, manipuliranje socijalno ugroženima i proračunsku kupovinu lojalnosti. I za sve premlaćene pedere u Splitu, kao i sve kojima se tek prijeti u Šibeniku, na što se ona sa zadovoljstvom smije i plješće. I za baba roge Srbe u idućoj vladi i za užas jugosfere. I za smrad Jugoslavije. I za Udbu i KOS koji još Hrvatskoj podmeću gdje god i kome god stignu. I za ratnog zločinca Boljkovca. I za ministre koji su dužnost u vladi shvatili kao priliku za jačanje vlastitog biznisa. I za zastupnice koje bi se trebale držati plesa oko štange. I za obiteljsko nasilje šefa opozicije. I za 300 tisuća nezaposlenih. I za mirovine koje je blokirao HRT. I za Tadića koji je svoju jurisdikciju proširio na Hrvatsku. I za Europsku uniju koju su htjeli samo HDZ i po najnovijem - Franjo Tuđman, a svi su drugi opstruirali put do nje. I za krizu iz koje smo izašli, ali to nitko, iz njoj potpuno neobjašnjivih razloga, ne vidi, ne razumije i ne želi joj priznati...

Jedina istinska ljubav

No, kako Jadranka Kosor i dalje misli da će HDZ ostati na vlasti, i da će joj u tome pomoći šutljiva većina koju u televizijskim spotovima poziva u pomoć, očito misli kako za nju još nije došlo vrijeme za podmirenje računa. Zato će se i na nju, već u nedjelju, primijeniti nemilosrdni i neumoljivi zakon o ovrsi. Dok bude pripremala žalbu protiv rješenja o ovrsi, imat će više nego dovoljno vremena zdvajati o tome tko je sve i zašto ne voli. Za utjehu - vole je u Kukuriku koaliciji. Ipak im je osigurala izbornu pobjedu bez puno muke.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
9/1/10

vallone, 01.12.11. 17:52

Sandra, vrlo dobar članak.Pozdrav


registracija
6/7/11

petamati, 01.12.11. 18:08

Sandra,potpisujem od riječi do riječi.


registracija
1/12/11

beki1, 01.12.11. 18:48

Bravo Sandra, prava boranija. No, zaboravljaš da time omalovažavaš otprilike trećinu biračkog tijela. Zapravo, pišeš gluposti. Nisi ti kriva, pa urednici te tjeraju na to. A jadna!!!


registracija
9/8/09

vinko12, 01.12.11. 18:55

sandra i ti si kao beretic na boljsevickom platnom spisku iz crnog fonda.
Boranije ti je vjerovatno kucna svakodnevnica, u kojoj uzivas jos od svoje propale srboslavije.


registracija
23/9/11

Ceraria, 01.12.11. 19:11

Sta je vinko, sta je beki?
Boli istina a!


registracija
27/12/06

Skipp, 01.12.11. 20:05

Biračko tijelo koje još uvije glasa za HDZ ili je interesno vezano ili retardirano. Daj Bože da je ovo prvo.....


registracija
1/12/09

nadir, 01.12.11. 22:16

ne možese beskonačno biti bahat, arogantan, gramziv, sebičan, korumpiran, nesposoban, neosjetljiv, isključiv, jer račun kad-tad dođe na naplatu. Za Jadranku Kosor i HDZ datum dospijeća je 4. prosinca.
Danas je 01.12.2011..dakle zvoni,zvoni i u nedjelju je odzvonilo....Gospodi je sve jasno.Marko Kara je neki dan rekao da je morao staviti svoje "sposobne ljude"kad izgube da imaju sigurnost i nije im čudno već sad priznati poraz..Bravo za gospodu lopov iz HDZa


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 02.12.11. 03:15

Konačno malo pauze na poslu, toliko me dojmio ovaj članak da bi sad ovog časa mogao opet proraditi ako bi Jaci trebao uskočiti. Doslovno bi prihvatio svaku operaciju na jadnici, čak bi se dotaknuo i mozga iako nisam stručan za tako nešto. Po mojem skromnom mišljenju, Jaca boluje od kronične upale slijepog crijeva ili crvuljka, a sve joj se to totalno drugačije manifestira da mi ju je žao gledati.


registracija
14/7/11

Trinity, 02.12.11. 14:19

Odličan članak!!!!
Sve je tu, ništa izostavljeno, ništa prešućeno, ništa zaboravljeno!!! I sve točno!!!


registracija
18/12/09

slavonac031, 03.12.11. 15:00

Kako je krenula borba protiv korupcije.
Bila je jedna strašna hobotnica, svojim krakovima obuhvatila je sve dijelove društva i sisala krv, i nitko joj ništa nije mogao, sve dok se nije pojavila
Djeva Jaca od Pakraca, stala pred hobotnicu i hipnotizirala je. Hobotnica je mogla samo bespomoćno gledati kako joj režu krak po krak i šalju u Remetinac na obradu. Imperija nije ni pokušala uzvratiti udarac.
Vjerujete li u ovaj scenario ?Ja ne. Scenario je pisao Veliki Brat, svi drugi su samo statisti u raznim ulogama. Nagradno pitanje: tko je Veliki Brat ?


registracija
19/2/08

bf35, 03.12.11. 23:35

vinko12 ajd lijepo lezi i spavaj.ionako iz tebe ništa pametno ne izlazti.


registracija
16/2/11

pro, 04.12.11. 12:21

HRVATSKO DRUŠTVO ZATVORENIKA...Remetinec band


registracija
2/1/11

prohujalo, 05.12.11. 09:35

da je Sijedokoza bila borac protiv korupcije.....priznala bih joj da je vratila stan koji je nezakonito uzela.....sve dalje je bezpredmetno za raspravu......dobar dak dobrog ucitelja to je njezina jedina odlika.....a dobro znamo kako je prosao ucitelj......nadam se da ce tako biti i sa ucenikom.....??????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika