01.12.2011. / 19:06

Autor: Hina

'Ovo smo čekali godinama'

Ovo je važan dan za Hrvatsku koji smo čekali godinama, izjavio je danas predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović komentirajući prihvaćanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Zoran MilanovićZoran MilanovićOvo je važan dan za Hrvatsku koji smo čekali godinama, izjavio je danas predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović komentirajući prihvaćanje Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

"Ovo je važan dan. Stvar je što se parlamenta tiče gotova, ovo smo čekali godinama", kazao je Milanović, odgovarajući na pitanja novinara u središnjici stranke na Iblerovom trgu nakon što su zastupnici Europskog parlamenta velikom većinom glasova na danas održanoj plenarnoj sjednici u Bruxellesu odobrili Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, čime se otvara put za njegovo potpisivanje sljedeći tjedan.

"Dočekali smo, sada još samo da sve članice ratificiraju taj pristupni ugovor, što će trajati još više od godinu dana, a onda smo članica Europske unije", dodao je.

Milanović je naglasio da je takav ishod u EU parlamentu bio očekivan. "Na tome se radilo godinama, usvojilo se puno zakona", kazao je. No prave su reforme tek pred nama. "Prave reforme nas tek čekaju, te zakone tek treba primijeniti", kazao je Milanović.

Napomenuo je kako se nada da neće biti problema s ratifikacijama u državama članicama. "Ako bude, morat ćemo raditi za Hrvatsku, uvjeravati - ništa nova", kazao je.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 01.12.11. 22:31

Imam jednu asocijaciju na ovu izjavu: "Smrt je ono što se godinama čeka". A čini mi se da je sjedi kosac pokucao na naša vrata. Još samo da mu na referendumu otvorimo vrata. Ako ga pustimo u državu, garantirano idemo u bankrot za manje od 5 godina. A to je smrt gospodarstva.
sites.google.com/site/financijskisustav/europska-unija


registracija
5/3/10

starimudrac, 01.12.11. 23:47

nostradurus, sve i da su tvoja predviđanja točna, nema veze. kod nas više nema što krepati. kakvo gospodarstvo? društva koja nešto rade, smiju nam se u nevjerici. nekad smo jednom tvornicom Specijalnih alatnih strojeva bili pojam u svemiru, a danas uvozimo lopate od slovenaca! i bale sušenog lišča od mađara. a svoje velebitske proplanke svako ljeto potpalimo da se ne zajebavamo kupljenjem lišća za kompost!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika