01.12.2011. / 19:43

Autor: Erol Avdović

Philip Reeker: Hrvatsku treba uzeti kao primjer borbe protiv korupcije

Reeker je još istaknuo da se u slučaju Hrvatske radi o očitom "napretku, i da druge zemlje u regiji mogu uzeti Hrvatsku kao uzor koji se treba slijediti"

Philip Reeker (Foto: Wikipedia)Philip Reeker (Foto: Wikipedia)"Znamo da korupcija ostaje problem cijele regije, ali kako primjer borbe protiv nje treba uzeti Hrvatsku", rekao je Philip Reeker, pomoćnik zamjenika američke državne tajnice Hillary Clinton, zadužen za euroazijske poslove.

Obraćajući se novinarima u Washingtonu i preko video linka novinarima Nacionala i RTV21 u New Yorku, Reeker je rekao da je Hrvatska "napravila fundamentalnu odluku" kako bi se promjenilo ono što se uzimalo "kao prihvatljivo" kad je riječ o transparentnosti i primjeni slova zakona. A to je ono što administracija u Washingtonu pozdravlja.

"To nije lako. Zahtjeva vodstvo, ali vi možete vidjeti rezultate", rekao je Reeker, ističući da su "Sjedinjenje Države oduševljene činjenicom da će Hrvatska dobiti punopravno članstvo u Europskoj uniji, sredinom 2013".

Reeker je još istaknuo da se u slučaju Hrvatske radi o očitom "napretku, i da druge zemlje u regiji mogu uzeti Hrvatsku kao uzor koji se treba slijediti".

Odgovarajući na pitanje Nacionala, što u Washingtonu očekuju od hrvatskih izbora, pomoćnik zamjenika državne tajnice Philip Reeker je rekao:

"Pratimo ih veoma pažljivo, kao što pratimo i izbore u drugim zemljama širom svijeta. To ćemo raditi i ovog vikenda, 4.prosinca. Važno je da ćemo blisko surađivati s bilo kojom vladom koja će biti izabrana u budućnosti. Hrvatska je snažan saveznik, članica NATO-a, a uskoro i članica Europske unije", rekao je Reeker.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 01.12.11. 20:39

Filip nema pojma! Ne zna on da su naša hapšenja i suđenja farsa nad farsama. Sve da bi se reklo da se nešto radi. Gdje su pravomoćne presude? Koliko je novca od opljačkanog vraćeno u proračun ? Tko čubi u zatvoru po pravomoćnoj presudi? Koliko bu dobil Sanader? Već se sada vidi da su optužnice šuplje, da se radilo aljkavo , niškoristi!


registracija
22/10/11

jadno100, 02.12.11. 08:15

Ajde molim te pusti to laprdanje sta ti znas o borbi protiv korupcije,tko je osudjen?a glavna koja nije nista znala cak vodi jednu drzavu,i zeli jos jedan mandat e pa to se zove borba protiv korupcije.


registracija
21/2/11

skyway, 02.12.11. 08:22

Posve sam suglasan s predhodnicima, a ustvari cinjenica je da toboznja borba protiv korupcije samo farsa koja je pokrenuta nakon sto je Sanader sasao s vlasti, dakle vise po inerciji nego organizirano. I sada se Jaca busa u prsa da je na trom planu nesto napravila, a napravila je vraga crnoga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika