02.12.2011. / 11:35

Autor: Totalsport

Euroliga: Markota najbolji skakač, Barać najbolji bloker kola

Iza Mačvana i Lorbeka s vrijednosnim učincima 24 poredali su se Curtis Jerrells (Fenerbahçe), Viktor Hrjapa (CSKA) i Sergio Rodriguez (Real)

Stanko BaraćStanko BaraćPo prvi puta u euroligaškoj sezoni 2011/12 dvojica košarkaša podijelili su epitet najkorisnijeg igrača (MVP). To su centri Barcelone, odnosno Partizana Erazem Lorbek i Milan Mačvan.

Obojica su ostvarila vrijednosne indekse 25. Lorbeku je bilo dovoljno tek 25 minuta da u visoku gostujuću pobjedu nad Prokomom (76-45) ugradi 15 koševa uz samo dva promašena šuta iz igre, te 8 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu.

S druge strane, Mačvan je bio junak 74-71 domaće pobjede Partizana nad Maccabijem s 22 koša (dvice 6-8, trice 3-6), 8 skokova, 1 asistencijom i 1 ukradenom loptom. Ironično, Mačvan je najbolju euroligašku igru u karijeri pružio upravo protiv kluba čiji je član (do 2015.), a koji ga je poslao na posudbu u Partizan od početka sezone.

Iza Mačvana i Lorbeka s vrijednosnim učincima 24 poredali su se Curtis Jerrells (Fenerbahçe), Viktor Hrjapa (CSKA) i Sergio Rodriguez (Real).

Od ostalih individualnih učinaka izdvojimo one hrvatskih reprezentativaca Damira Markote i Stanka Baraća. Markotinih 15 skokova u 57-63 domaćem porazu njegove Union Olimpije od Montepaschija najbolji je skakački učinak 7. kola, a njemu je to osobni rekord u Euroligi.

Barać je pak skupio tri blokade u gostujućoj pobjedi njegovog Efesa nad Spirou Charleroiom i ponio je epitet najboljeg blokera kola.

Vezane vijesti

TBL: Efes poveo s 2-1, Barać slab

TBL: Efes poveo s 2-1, Barać slab

Košarkaši Anadolu Efesa približili su se plasmanu u finale turskog prvenstva. U polufinalnoj su seriji protiv Banvita poveli s 2-1. U svojoj su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika