03.12.2011. / 09:38

Autor: Hina

Eurozona je u opasnosti od "izgubljenog desetljeća"

Eurozoni prijeti opasnost od "izgubljenog desetljeća" ako brzo ne odreagira suočena s dužničkom krizom, izjavila je u petak direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde u intervjuu tv postaji Globo news.

Christine LagardeChristine LagardeEurozoni prijeti opasnost od "izgubljenog desetljeća" ako brzo ne odreagira suočena s dužničkom krizom, izjavila je u petak direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde u intervjuu tv postaji Globo news.

"Ako ne bude brzog, globalnog i kolektivnog rješenja, ubrzo eurozoni prijeti opasnost od izgubljenog desetljeća", rekla je Lagarde.

Direktorica MMF-a dodala je da tržišta vide "eurozonu kao ekonomsku zonu" te da "posuđivanje Grčkoj ili Njemačkoj" njima ne predstavlja razliku. "Opasnost od zaraze koje su se bojale sve europske zemlje sada je konkretna stvar".

Direktorica MMF-a koja je dužnost preuzela u srpnju, zaključila je u četvrtak u Brazilu prvu turneju po Latinskoj Americi nakon što je posjetila Peru i Meksiko.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 03.12.11. 11:17

He, he, nakon stoljeća prevara na novcu došlo je do kraja igre. Pohlepa za zaradom se više ne može obuzdati. Premalo ljudi uopće zna kako sve funkcionira. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika