03.12.2011. / 09:49

Autor: Hina

Italija planira mjere štednje vrijedne 20-25 milijarda eura

Vlada Marija Montija objavit će u ponedjeljak mjere štednje u vrijednosti od 20 do 25 milijarda eura za razdoblje od iduće dvije godine, objavili su vladini izvori.

Mario MontiMario MontiVlada Marija Montija objavit će u ponedjeljak mjere štednje u vrijednosti od 20 do 25 milijarda eura za razdoblje od iduće dvije godine, objavili su vladini izvori.

Italija se trudi stabilizirati svoje financije, ali i pridonijeti rastu ne bi li ublažila trenutačnu dužničku krizu.

Otprilike 10 do 12 milijarda eura od ukupnoga iznosa upotrijebit će se za smanjenje proračunskoga deficita, kažu ti izvori, a s ciljem da Italija unatoč gospodarskome padu i sve većoj cijeni zaduživanja ostvari proračunski balans za 2013.

Preostali iznos oslobodit će resurse za ponovno oživljavanje talijanske recesijom ugrožene ekonomije.

Talijanski kabinet sastat će se u ponedjeljak da odobri te mjere, kaže se u priopćenju iz ureda premijera. Paket mjera tada će u ponedjeljak popodne biti predstavljen donjem domu parlamenta i Senatu, kaže se u priopćenju.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 03.12.11. 11:19

Čini se da će prodaja vila i sjekira u Italiji ići dobro. A na kraju će dobar posao napraviti i proizvođači giljotina. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika