03.12.2011. / 11:55

Autor: Nacional.hr

Crni scenarij?

MUP se priprema za ulične nerede

Zanimljiva je stavka od 1,4 milijuna kuna iza koje se krije "zaštitna oprema za javni red i mir" no što to točno znači nije moguće saznati jer u samom ugovoru nema specifikacija

Policija se opremilaPolicija se opremilaMinistarstvo unutarnjih poslova u proteklih je godinu dana naručilo i kupilo opremu vrijednu barem 2,4 milijuna kuna, a koja se primarno služi za suzbijanje nerada i građanskog neposluha.

Kako piše Jutarnji list, osim metalnih zaštitnih ograda, kaciga i balističkih štiteva za interventnu i specijalnu policiju, kupljene su i kemijske puške, streljivo za njih, ali i poveća količina gumenih metaka.

Iznos od 2,4 milijuna kuna temelji se na nekoliko ugovora koji su objavljeni, a koliko je ukupno MUP platio svu opremu nepoznato je jer ostali ugovori nisu objavljeno. Dovoljno je tek istaknuti kako je samo za zaštitne kacige plaćeno više od 200 tisuća kuna, za balističke štitove i prsluke više od 600 tisuća, a za teleskopske palice gotovo 30 tisuća kuna.

Zanimljiva je stavka od 1,4 milijuna kuna iza koje se krije "zaštitna oprema za javni red i mir" no što to točno znači nije moguće saznati jer u samom ugovoru nema specifikacija.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

registracija
10/7/09

Anemona, 03.12.11. 12:13

Priprema li se to policija braniti pozicije HDZ - a - silom!?


registracija
7/4/11

ivanovac, 03.12.11. 12:19

Palicom Karamarka po kari, pa da mu iz guzice dođu u glavu sve njegove pizdarije.
Neka se samo sjeti prosvjeda za radio 101....kad narod olučuje nikakva murja mu ne može nauditi...


registracija
11/1/10

fluid, 03.12.11. 13:21

Svjetska urota kapitalista nema svoje pisane oblike.Ona postoji po zakonu prirode još od Big Bena.Narušavanjem PC simetrije,stvorena je materija.Samo malo više čestica u odnosu na antičestice ,proizvelo je stanje u kojemu mi danas postojimo.Dakle iz temeljnog zakona prirode može se iščitati kako je svijet nastao iz nejednakosti.Tako prenesena naučna istina na društvena zbivanja ljudskoga roda,dosljedno uvrštavaju tu nužnost kao činjenicu;Nismo svi jednaki!I nastade povlaštena kasta bogatih točno u srazmjeru i sa činjenicom kako je u samom početku svijeta bilo. Samo malo više materije od antimaterije te je sve zbog toga nastalo.Omjer i je negdje oko 98% anihiliranih čestica(čestice koje su se po zakonu poništenja(anihilacije)međusobno poništile dok je od preostalih 2 % nastao cijeli svemir.E taj je omjer prenesen na društvena kretanja, pa tako je prirodnim zakonitostima 2% bogatih a ostali su ništavilo.Doduše 98% je nužno za proizvodnju ali nezaslužno za uživanje u plodovima svojega rada.Kako je ta golema energija slična tamnoj energiji,prijetnja je opstanku bogate mase.Da ju jednostavno dotjera do uništenja,kao što se predviđa da će tamna energija svemira "rasturiti "cijeli svemir.Iz preventivnih razloga opstanka,bogataši su uspostavili hierarhijski ustroj na čijem je dnu posljednja crta obrane njih samih,a to je Policija.Policija ima zadaću da spašava tih 2 % odabranih ,prirodnom i Bogom danom selekcijom,od 98% tamne (nezadovoljne)energije-većine.Da nebi oni na vrhu izlagali svoje živote i opstanak navali svih tih negativaca,stvorena je policija.Posebno aktualan onaj dio za "specijalne namjene".Kako snaga koja se mora suprostaviti svemu tom tamnom i negativističkom, a što prijeti da samelje i uništi odabrane mora biti adekvatna srazmjernosti prijeteće opasnosti,to i košta.Dakle ulaže se u glavni zid obrane onoga što je i Bog odredio da bude odabrano. I iznad svega stvorenoga kao najvrijednije.A to su kapitalisti.Moćni i pravedno stvoreni.Policija nije aparat koji ima glavu i svoju osobnu filozofiju da rasuđuje dobro od zla,pravedno od nepravednoga.Ona po postavljenim pravilima zakonitosti na koji su način uspostavljeni,postupa po inerciji obrane onih koji ih i plaćaju.Dakle,policija nema moć samosvjesnosti da i njeni članovi ,u stvari,proizilaze iz redova one tamne-manje vrijedne mase.Policija nije u stanju shvatiti da su sredstvo koje služi za anihiliranje(poništenje)i njih samih u procesu razdvajanja opravdano bogatih i opravdano siromašnih.Udarat će,kako to i čini diljem svijeta,po načelima nepisane urote bogatih protiv siromašnih.Udaraju i sebe samo toga nisu svjesni.Što ih i čini potvrđeno različitim od onih koji sa njima manipuliraju i upravljaju.


registracija
29/4/09

florenz, 04.12.11. 10:13

Prijatelji - nemate pravo. To se pripremaju za onu (po HDZ-u), obiteljsku, šutljivo većinu građana, kad im šutnja dozlogrdi pa kranu na ulicu ostvarivati svoja prava koja vladajući ugnoriraju, misleći samo na saba, privilegije i svoje obitelji.


registracija
14/11/07

laufer, 04.12.11. 10:21

Čemu paranoja?
Što kada sutra (opet) "navijači" malo odluče "navijati" po gradskim ulicama? Ili odluče nešto "objasniti", na njima svojstven način, pederima, ciganima ili nekom trećem da ne trebaju postojati?
Policija mora biti spremna za sve moguće varijante, a kako će biti upotrijebljena ne odlučuje policija, nego onaj tko sjedi u Banskim dvorima.
A njega/nju mi biramo.


registracija
16/2/11

pro, 04.12.11. 13:13

gamad se boji golorukog naroda


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika