03.12.2011. / 13:10

Autor: Naciona List

Skupovi predizborne šutnje

Dan uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, apsolutno sve hrvatske partije, zajedno s nezavisnim kandidatima, nisu održale posljednje u nizu predizbornih skupova

Dan uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, apsolutno sve hrvatske partije, zajedno s nezavisnim kandidatima, nisu održale nikakve predizborne skupove.

Ne obraćajući se velikom broju stranačkih simpatizera u Splitu, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je ništa, nakon čega je uslijedio gromoglasni muk razgaljene rulje, iz koje su se nazirali razni predizborni transparenti, poput onog najupečatljivijeg, na kojem je bio mrak. Pozdravima se nije pridružio i Željko Kerum, koalicijski partner najveće državotvorne partije u Hrvatskoj, i to posredstvom prigodne estradne numere s albuma 'Nečuveno', riječkih umjetnika Let 3. Nakon toga je održao i nečuveni govor, budući da nitko ništa nije čuo.

Jednako neraspoloženi bili su u stožeru Kukuriku koalicije, čiji barjakari u središtu Zagreba nisu održali veliki skup, gdje predsjednik najveće od koalicijskih stranaka Zoki Milanović nije rekao dosta toga, od čega je u njegovom govoru izostalo apsolutno sve. Kako nije istaknuo, 'ovo što pred svekolikim simpatizerima govorim ništa, znači da sam time rekao sve'. Predsjednik HNS-a Radimir Čačić na to se nadovezao šutnjom, održavši govor u jednakom trajanju kao i šef IDS-a Nino Jakovčić, koji također nije nazočio skupu što se održao nije.

Na skupu HSS-a predsjednik stranke Josip Friščić nije pak kazao kako njegova stranka u vremenima ove predizborne šutnje jedino može kazati da narodu nudi ništa, ali da im međutim može jamčiti nikakvu budućnost.

Nezavisni kandidat Milan Bandić također nije u Zagrebu održao veliki skup, niti bilo gdje drugdje. Bandića su novinari zaskočili mnogim pitanjima vezanima uz kandidaturu, na što im je Bandić kazao kako 'ne bi sad o tome pričao'. Novinari su potom uzvratili protupitanjem: "Ma nemojte nam reći?!", a Bandić je odgovorio: "Neću!"

Nezavisni kandidat Siniša Vuco najavio je održavanje večerašnjeg koncerta, na kojem prema pravilima predizborne šutnje ne bi trebao izgovarati parole što imaju veze s njegovim političkim angažmanom. Umjesto toga, očekuje se da će Vuco održati uglazbljeni govor u kojem se opetovano spominju janjetina, pičoke, pas, majka, kurva koja ga je ostavila.....što će nazočni kontrolori Državnog izbornog povjerenstva tolerirati, budući da sve spomenuto nema nikakve veze s hrvatskom političkom kulturom.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.