03.12.2011. / 15:26

Autor: Nacional.hr

GONG: Krši se šutnja letcima, SMS-om pa čak i u crkvi

GONG podsjeća sudionike izbora - sve političke stranke i kandidate - da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje

GONG upozorava na kršenje izborne šutnjeGONG upozorava na kršenje izborne šutnjeGONG je, u svom priopćenju istaknu kako je do 14 sati zaprimio 15-ak dojava građana o različitim oblicima kršenja izborne šutnje, uglavnom iz Zagreba i istočnih dijelova zemlje, te iz inozemstva.

Ističu kako su izbornu šutnju podjednako kršile i veće i manje stranke, i to na različite načine. Tako je GONG-u dojavljeno lijepljenje plakata na gradskom info centru, dijeljenje letaka, pa čak i ispred jednog biračkog mjesta u inozemstvu, pojavljivanje letaka pojedinih političkih stranaka u poštanskim sandučićima, SMS poruke i Facebook aktivnosti s uputama o glasovanju, te telefonsko agitiranje putem govornog automata koji sugerira glasovanje za određenu političku stranku. Dojavljeno je i agitiranje predstavnika Katoličke crkve tijekom mise u gradu na istoku Hrvatske.

No, zaključuju u GONG-u sva ta kršenja izborne šutnje ne smatraju se velikim niti ozbiljnim kršenjima.

GONG podsjeća sudionike izbora - sve političke stranke i kandidate - da je do nedjelje u 19 sati obavezno poštivanje izborne šutnje. Što se tiče društvenih mreža, objave novih sadržaja trećih osoba koje nisu sudionici izbora ne smatraju se kršenjem izborne šutnje.

Vezane vijesti

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Nevladina udruga GONG nakon prijetnji otkazom uglednim novinarkama HTV-a i članicama Hrvatskog novinarskog društva, Elizabeti Gojan i Maji Sever,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika