03.12.2011. / 19:25

Autor: Hina

Rajoy: Španjolskoj je potrebna nova gospodarska politika

Budući španjolski premijer Mariano Rajoy pozvao je sve Španjolce da zajednički rade na prevladavanju krize i obećao novu gospodarsku politiku kako bi se riješila nezaposlenost koja je gotovo dvostruka od prosjeka Europske unije.

Mariano RajoyMariano RajoyBudući španjolski premijer Mariano Rajoy pozvao je sve Španjolce da zajednički rade na prevladavanju krize i obećao novu gospodarsku politiku kako bi se riješila nezaposlenost koja je gotovo dvostruka od prosjeka Europske unije.

"Ono što je pred Španjolskom bit će teško... izlazak iz krize nije samo vladina zadaća nego i zadaća svakog Španjolca", rekao je Rajoy novinarima u Pontevedri, na sjeverozapadu Španjolske.

"Ovo je složen trenutak... U Španjolskoj je bez posla više od pet milijuna ljudi, koji prolaze kroz teško razdoblje, a to zahtijeva da se uvede druga gospodarska politika i prikladno objasni", rekao je.

Osim dva "tweeta", to su prve Rajoyove izjave otkako je njegova Narodna stranka desnog centra osvojila apsolutnu većinu na parlamentarnim izborima 20. studenoga. On će 19. prosinca prisegnuti kao novi premijer.

Financijska tržišta i Španjolci željno očekuju više pojedinosti o gospodarskim planovima Narodne stranke koji će vjerojatno uključivati nove mjere štednje. Očekuje se da će Rajoy iznijeti glavne smjernice svoje politike na skupu Europske pučke stranke u Marseillesu 7. i 8. prosinca.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika