03.12.2011. / 20:55

Autor: Totalsport

Premiership: Modrić vrlo dobar u novoj pobjedi Spursa

Prvo ime ovog kola zasigurno je Nigerijac Yakubu koji je zabio sva četiri pogotka u domaćoj pobjedi Blackburna nad Swanseaom 4-2

Luka ModrićLuka ModrićNogometaši Tottenhama nastavili su sjajan niz i u 18. kolu Premiershipa. Na svom White Hart Laneu svladali su Bolton s 3-0 i preskočivši Manchester United došli na drugo mjesto ljestvice.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta i bio vrlo razigran u sigurnoj pobjedi dominantnog Tottenhama. Naime, sastav Harryja Redknapa zadržao je loptu u svom posjedu čak 80 posto vremena, a u tome im je pripomogao gostujući branič Garry Cahill. Naime, već u 7. minuti, nakon kornera kojeg je izveo Modrić, Velšanin Gareth Bale je doveo domaće u vodstvo, a 10-tak minuta kasnije Cahill je učinio veliku pogrešku. On je potpuno nepotrebno išao u dribling kao posljednji igrač obrane, a njegovu nesmotrenost je iskoristio Scott Parker koji mu je oduzeo loptu i gurnuo si u for prema vratima Boltona. Cahill ga je odmah potom srušio, a sucu nije preostalo drugo nego da mu pokaže izravni crveni karton.

Nakon toga uslijedila je potpuna dominacija Tottenhama, a kao plod tog pritiska stigle su brojne prigode i pogoci koje su postigli Lennon u 50., te Defoe u 61. minuti. Modrić je u 72. minuti na dodavanje Assou-Ekotta gađao dalji kut gostujućih vratiju, ali je bio za malo neprecizan, dok je Defoe u 77. minuti pogodio i vratnicu. Ipak, prvo ime Spursa bio je Bale koji je osim pogotka asistirao Defoeu čime je u posljednjih pet utakmica u Premiershipu ostvario učinak od 4 gola i 3 asistencije. Vedran Ćorluka je cijeli ogled pratio s klupe, dok Niko Kranjčar nije bio u kadru Tottenhama zbog ozlijede. S druge strane, Ivan Klasnić je startao za Bolton i odigrao do 72. minute kada ga je odmijenio N'Gog. U prvom dijelu Klasnić je bio najopasniji igrač gostiju.

Arsenal se nakon skromnog remija u proteklom kolu protiv Fulhama vratio na pobjedničke staze na gostovanju kod Wigana kojeg su pregazili s 4-0, a opet je vrlo učinkovit bio kapetan "topnika" Robin Van Persie. Nizozemski napadač je asistirao za 2-0 Vermaelena, te zabio svoj 39. pogodak u ovoj kalendarskoj godini, od čega 32. premierligaški, za konačnih 4-0. Vodeći je Nizozemac i strijelac Premierlige ove sezone sa 14 postignutih pogodaka.

Ostale pogotke postigli su Arteta i Gervinho.

Jednako uvjerljiv bio je i lider Manchester City koji nije dao niti tračak nade gostima iz Norwicha. Momčad Roberta Mancinija slavila je 5-1, a strijelci su bili petorica različitih igrača. U prvom dijelu su mrežu gostiju tresli Agüero i Nasri, a u nastavku Yaya Toure, Balotelli te Johnson u prvoj minuti sudačke nadoknade. Jedini gol za Norwich postigao je Morison 10-tak minuta prije kraja kada je sve već bilo odlučeno.

Unatoč svim gore spomenutim zvijezdama prvo ime ovog kola zasigurno je Nigerijac Yakubu koji je zabio sva četiri pogotka u domaćoj pobjedi Blackburna nad Swanseaom 4-2. Po dva gola u prvom i drugom poluvremenu od kojih je posljednji s bijele točke bili su dovoljni da Blackburn prepusti začelje Boltonu i Wiganu.

U preostaloj utakmici subotnjeg popodneva Queens Park Rangersi su pred vlastitim navijačima podijelili bodove s West Bromwich Albionom.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika