04.12.2011. / 12:10

Autor: Naciona List

Naciona list na terenu

Prebirališta obiluju neregularnostima

Nemali broj prebirača s kojima smo razgovarali potužili su nam se na slabe ili nikakve kandidate koje su im ponudili na prebiralištima, a bilo je i pritužbi na nepotpune liste. Sve je, više-manje, beskorisno smeće, kažu

Današnje prebiranje otpada krupnog i sitnog zuba za ovog je gospodina od egzistencijalne važnostiDanašnje prebiranje otpada krupnog i sitnog zuba za ovog je gospodina od egzistencijalne važnostiJutros u 7 sati mnogi građani pohrlili su na prebirališta diljem Hrvatske, a ponajveće gužve zabilježene su u velikim gradovima. Reporteri Naciona lista nazočili su početku prebiranja na ključnim punktovima u Gradu Zagrebu. Nemali broj prebirača s kojima smo razgovarali potužili su nam se na slabe ili nikakve kandidate koje su im ponudili na prebiralištima, a bilo je i pritužbi na nepotpune liste. Jedan građanin tako nam je ispričao da je u svom prebiralištu zatekao jednog jedinog kandidata koji nije za baciti.

"Što da vam kažem. Ugledao sam ju pukim slučajem. Stajala je pokraj oglodane koske i kutije za vibrator. Odmah sam ju zaokružio, shvaćajući da u tom trenutku na mom prebiralištu nema niti jedan drugi iole kvalitetniji kandidat", kazao nam je birač, otkrivši kako je njegov jedini izbor Jana, kandidat s polulitrenim kapacitetom. "Sve ostalo je bilo obično smeće", rekao je.

Gospodin koji je svojom pojavnošću na prebiralištu ukazao na brojne neregularnosti ove septičke jame od državeGospodin koji je svojom pojavnošću na prebiralištu ukazao na brojne neregularnosti ove septičke jame od države

Nešto smrdi...

Na najdrastičniju neregularnost prebiračkog procesa ukazao je jedan stariji prebirač. Potužio se naime da pred prebirališta nerijetko dolaze ljudi s kamionima, koji na početku agitiraju za kandidata Milana Bandića, a onda odjednom isprazne prebiračke kutije i potom nestanu sa svim potencijalnim kandidatima. Prebirač je uvjeren kako je na kamionu pisalo 'Čistoća'. "Nešto mi tu smrdi", kazao je.

Koalicija

Nailazili smo, doduše, i na zadovoljnije prebirače. Jedan od njih, mladić u srednjim dvadesetim godinama, pohvalio se da je pohod na prebiralište bio dosta plodonosan. "Odabrao sam Jamnicu, Sky Colu, Mivelu, Sarajevski kiseljak i Jana Ledeni Čaj", kazao je.

Ali, zašto baš njih, pitali smo ga.

"Pa, nisam siguran. Valjda zato jer ih je bilo više na jednom mjestu. Uostalom, mediji me cijelo vrijeme uvjeravaju kako je bolje birati koaliciju", poručio je.

Sve je to prijevara!

Jednog građanina smo zatekli u poprilično neuobičajenoj aktivnosti. Dok su svi drugi jutros izašli kako bi prebirali, on je, nagnut nad prebiračku kutiju, držao vilicu i objedovao.

Kako su kroz razgovor s ovim gospodinom shvatili novinari Naciona lista, radi se o poprilično rezigniranom građaninu, kojemu ne pada na pamet prebirati i eventualno odabrati ponekog kandidata. Evo i zašto: "Sve je to prijevara! Svi su oni isti! Neprirodni i plastični!", kazao je ovaj gospodin, na što smo ga pitali da kako to misli, jer ima kandidata raznih oblika i kapaciteta, kako misli da su svi isti. "Pa, sve su to ambalaže čiji je sadržaj vlasništvo Ivice Todorića....", istaknuo je.

Više o žurnalističkim istraživanjima Naciona lista na sljedećem linku.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.