04.12.2011. / 12:04

Autor: Nacional.hr

GONG:

Izbori protiču u demokratskoj atmosferi

Kršenja izborne šutnje odvija se i dalje manjim intenzitetom po cijeloj Hrvatskoj, a uključuje lijepljenje plakata, slanje SMS poruka i postavljanje letaka na vjetrobranskim staklima automobila

Izbori protiču u reduIzbori protiču u reduIzborni dan u Hrvatskoj prolazi mirno, u demokratskoj atmosferi i bez značajnijih incidenata, zaključuje GONG na temelju dojava svojih promatrača i neanonimnih građana koji dojavljuju manji broj izbornih nepravilnosti nego na prošlim izborima. Takve dojave odnose se prvenstveno na probleme u vezi s ostvarivanjem prava glasa nacionalnih manjina, ali i na kršenja izborne šutnje, pojedina nepripremljena i neuređena biračka mjesta, te jedan slučaj nemogućnosti ostvarivanja biračkog prava u inozemstvu.

Prilikom glasovanja pripadnika nacionalnih manjina pojavljuju se problemi - od uvjeravanja da smiju glasati samo za opću listu preko stvaranja neugode pri njihovu prozivanju od strane biračkih odbora do nedostatka glasačkih listića.

Biračka mjesta velikom su većinom otvorena na vrijeme (prema dojavama GONG-ovih promatrača u 97% slučajeva).

Kršenja izborne šutnje odvija se i dalje manjim intenzitetom po cijeloj Hrvatskoj, a uključuje lijepljenje plakata, slanje SMS poruka i postavljanje letaka na vjetrobranskim staklima automobila.

Vezane vijesti

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Peticija za rješenje krize na HTV-u

Nevladina udruga GONG nakon prijetnji otkazom uglednim novinarkama HTV-a i članicama Hrvatskog novinarskog društva, Elizabeti Gojan i Maji Sever,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika