04.12.2011. / 13:49

Autor: Hina

U Austriji glasovalo 300 birača

Prema podacima hrvatskog veleposlanstva u Austriji, svoje biračko pravo u toj zemlji može ostvariti oko 11.500 hrvatskih državljana s prebivalištem u Austriji, od kojih je 10.500 na redovnom popisu birača, a oko tisuću ih je dodatno registriranih

ArhivaArhivaOko 300 birača glasovalo je u nedjelju do 11,30 sati na hrvatskim parlamentarnim izborima na dva biračka mjesta u Austriji, priopćeno je iz konzularnog odjela hrvatskog veleposlanstva u Beču.

Prema podacima hrvatskog veleposlanstva u Austriji, svoje biračko pravo u toj zemlji može ostvariti oko 11.500 hrvatskih državljana s prebivalištem u Austriji, od kojih je 10.500 na redovnom popisu birača, a oko tisuću ih je dodatno registriranih.

Austrijski mediji danas daju veliku pozornost parlamentarnim izborima u Hrvatskoj i objavljuju svoje procjene kakvi će biti izborni rezultati. List Wiener Zeittung dodaje, pozivajući se na austrijski državni zavod za statistiku, da u Austriji živi 70.000 ljudi s hrvatskim podrijetlom te da je prema tomu na hrvatska na šestom mjestu useljeničkih skupina u toj državi.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika