04.12.2011. / 15:21

Autor: Hina , Nacional.hr

Američki mediji o izborima:

Pobjednici nasljeđuju kritičnu situaciju

Iduća vlada morat će djelovati brzo kako bi smanjila državnu potrošnju, otvorila radna mjesta i izbjegla potencijalno smanjenje kreditnog rejtinga, navodi list Baltimore Sun

IlustracijaIlustracijaAmerički mediji prenose u nedjelju agencijska izvješća o održavanju parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, ističući kako će glavna zadaća nove vlade biti da reorganizira oslabljeno gospodarstvo prije ulaska zemlje u članstvo Europske unije 2013. godine.

Pobjednik će naslijediti zemlju u kojoj raste socijalno nezadovoljstvo zbog opadanja životnog standarda i visoke nezaposlenosti, do čega dolazi u vrijeme šire europske gospodarske krize, prenosi dnevni list Washington Post.

Iduća vlada morat će djelovati brzo kako bi smanjila državnu potrošnju, otvorila radna mjesta i izbjegla potencijalno smanjenje kreditnog rejtinga, navodi list Baltimore Sun.

List također ističe da je nezaposlenost u Hrvatskoj u listopadu iznosila 17.4 posto, te da tisuće zaposlenih radi bez plaće. Nelikvidnost paralizira mnoga hrvatska poduzeća a ukupni strani dug prešao je 100 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dodaje Baltimore Sun.

Dnevnik Seattle Times ističe da će Hrvatska potpisati sporazum o priključenju EU idućeg petka, te da će se u srpnju 2013. postati 28. članica europskog bloka.

O izborima u Hrvatskoj izvješćuju u tiskanim i internetskim izdanjima i drugi američki dnevni listovi, kao i TV mreže poput ABC News-a, koji navodi da se konačni rezultati izbora očekuju u ponedjeljak ili utorak.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika