04.12.2011. / 17:00

Autor: Hina

Tijekom dana povećan odziv birača u BiH, najviše u Mostaru

Na glasačkim mjestima za novi saziv Hrvatskog sabora koja su otvorena u Bosni i Hercegovini tijekom dana povećan je odziv birača u odnosu na prijepodnevne sate kao i na glasovanje koje je provedeno u subotu, potvrdila je Hini Marijana Mikulić, koordinatorica za provedbu izbora na teritoriju BiH.

U BiH se na izbore izlazi i autobusimaU BiH se na izbore izlazi i autobusimaNa glasačkim mjestima za novi saziv Hrvatskog sabora koja su otvorena u Bosni i Hercegovini tijekom dana povećan je odziv birača u odnosu na prijepodnevne sate kao i na glasovanje koje je provedeno u subotu, potvrdila je Hini Marijana Mikulić, koordinatorica za provedbu izbora na teritoriju BiH.

Prema podacima prikupljenim u hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu sa svih 30 biračkih mjesta, do 14 sati je glasovalo 12.300 birača u što su uračunati i oni koji su na birališta izašli u subotu.

Na nekim biračkim mjestima zamjetan je bio organizirani dolazak birača autobusima iz manjih općina, što je i očekivano s obzirom da se ove godine glasuje samo u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih konzulata u BiH.

Najveći odaziv zabilježen je u Mostaru gdje je glasovalo oko 7.500 birača, u Sarajevu ih je na birališta izašlo 3.200, u Tuzli 1.230 i u Banja Luci 500.

Birališta se i u BiH zatvaraju u 19 sati, no Mikulić je potvrdila kako će glasovanje biti dopušteno svima onima koji se u tom trenutku eventualno zateknu u redovima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika