04.12.2011. / 17:32

Autor: Hina

Za 60 posto Nijemaca euro nije bio dobra zamisao

Uvođenje eura nije bilo dobra zamisao, ocijenilo je 60 posto Nijemaca, 10 godina nakon uvođenja zajedničke valute, po rezultatima ankete provedene za njemački tjednik Focus koji izlazi u ponedjeljak.

Nijemci nisu previše sretni s euromNijemci nisu previše sretni s euromUvođenje eura nije bilo dobra zamisao, ocijenilo je 60 posto Nijemaca, 10 godina nakon uvođenja zajedničke valute, po rezultatima ankete provedene za njemački tjednik Focus koji izlazi u ponedjeljak.

Usto, po istoj anketi, 85 posto ispitanika misli da je zajednička europska valuta potaknula rast cijena.

Napokon, tri četvrtine Nijemaca misli da je njihova stara valuta, njemačka marka, bila stabilnija naspram stranih valuta nego što je to danas euro.

Anketu je proveo institut TNS Emnid za Focus na reprezentativnom uzorku od tisuću ispitanika, ali časopis u izvadcima izdanja od ponedjeljka ne navodi kada je anketa provedena.

Lani, u isto vrijeme, u anketi koju je objavio popularni dnevnik Bild, polovina Nijemaca (51 posto) bila je nezadovoljna eurom a 49 posto je bilo za povratak marke.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika