04.12.2011. / 22:35

Autor: Nacional.hr

Hebrang:

'Sanader je izbušio prvu rupu na HDZ-ovom brodu'

Gordan Jandroković i Vladimir Šeks kazali su da su i dalje optimisti te da je riječ tek o izlaznim anketama i da će službeni privremeni rezultati biti bolji

Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLPhoto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

"Sačekajmo još konačne rezultate. Ono što je bitno za HDZ je da nikad nije išao u izbore u težoj situaciji, ali HDZ nikad i ni zbog koga neće biti na koljenima", rekao je Milinović i priznao poraz na izborima, ali i dodao kako to ne znači kraj za HDZ. Podsjetimo, prema prvim neslužbenim i nepotpunim izbornim rezultatima nakon prebrojenih šest posto glasova, HDZ je osvojio 46, a Kukuriku koalicija 79 mandata.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić nije želio komentirati prve izlazne ankete rekavši kako su prethodnih izbora vidjeli koliko one mogu biti neprecizne.

"Okolnosti u proteklih nekoliko mjeseci bile su izuzetno teške za HDZ. Usprkos činjenici da smo u tom periodu ostvarili ogromne rezultate mi nismo imali ravnopravne uvjete u ovo kampanji niti u ovoj godini. Usprkos tome, i nakon ovih izbora ostiti ćemo najjača politička stranka", rekao je Bačić te istaknuo kako je apsolutno siguran da će do kraja večeri imati značajno veći broj mandata od ovih koje daju izlazne ankete.

Gordan Jandroković i Vladimir Šeks kazali su da su i dalje optimisti te da je riječ tek o izlaznim anketama i da će službeni privremeni rezultati biti bolji.

Andrija Hebrang izbore prati u studiju Nove TV gdje je već nakon izlaznih anketa priznao kako će na kraju večeri morati stisnuti ruku Željki Antunović koja također gostuje u posebnoj emisiji.

Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLPhoto: Marko Mrkonjić/PIXSELLUpitan za loš rezultat HDZ-a Hebrang se obrušio na medije istaknuvši kako su tijekom cijele kampanje mediji napadali HDZ i stavljali ga u nepovoljan položaj. No, priznao je i kako je loš rezultat dijelom posljedica afere s Ivom Sanaderom.

"Ivo Sanader je izbušio prvu rupu na HDZ-ovom brodu", bio je slikovit Hebrang.

Komentirajući najave da bi ovaj poraz na izborima mogao dovesti do smjene generacija u HDZ-u, Hebrang je istaknuo kako je potrebno naći sretnu kombinaciju između novih i starih lica. No, dodao je kako treba pažljivo birati među novim licima jer su neka nova lica u prošlosti došli direktno sa ulice u vrh stranke.

"Ljudi koji su s ulice ušli u vrh stranke u prošlosti su nas skupo stajali. Treba se samo sjetiti Polančeca i Primorca", rekao je Hebrang.

Upitan za Vladimira Šeksa i "odlazak u prisilnu mirovinu", Hebrang je priznao kako "Šeksu treba politički poraz da bi otišao u mirovinu".

"Ja sam ga doživio na predsjedničkim izborima kada je za mene glasala samo trećina HDZ-ovog biračkog tijela", rekao je na kraju Hebrang.

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u prostorije stranke prema najavama stiže tek u 19 i 30 sati, a rezultate će čekati odvojena od novinara koji su u smješteni zajedno s HDZ-ovim udrugama i pripadnicima Mladeži.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 04.12.11. 22:20

itekako je kraj. Slijedi raspad kriminalne organizacije i dao bog nestanak s političke scene ovih lopova mastodonata.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 04.12.11. 23:04

Ipak je bilo premalo,laznjaka,mrtvih,Ercegovaca,pokvarenih.Prevladala je ona gladna,ispacena Hrvatska.Bog ce spasiti Hrvatsku,uvijek i u najtezim trenutcima kao 2000 kad je prijetila smrt Hrvatske na celu sa Pasalicem.


registracija
21/2/11

skyway, 05.12.11. 01:10

Mene je iznenadio visoki broj zastupnickih mjesta koji je pripao klanu HDZ...To potvrdjuje da je nesto trulo u nasoj drzavi Hrvata, jer to nesto sto se jos drsko predstavlja strankom trebalo je potuci tako da se vise nikada ne oporavi.


registracija
2/1/11

prohujalo, 05.12.11. 09:54

kad Seks da izjavu-svi treba u nju da povjerujemo.....istina mozda HDZ-e ima i dobrog kadra ali jkad vidimo sijedokozu i pijanduru.....vec nam je dosta svih njih......posteni clanovi HDZ-e izbacite gnji9de iz svojih redova mozda i pobijedite do tada samo se nadajte....?????


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.12.11. 17:56

Toliko im žao HDZ-a,a Hrvatsku ne spominju.


registracija
17/10/07

Radmila, 05.12.11. 22:04

Ipak im je Sanaderm ne samo izbusio brod, vec se osvetio SEKSU sto mu je Jacu reprogramirao na svoju slajfu.Zato je Seks plakao, jer nece vise moci natezati Jacu i po svojoj volji vladati cijelom Hrvatskomm sto je radio 20g. TEK CE SADA U HDZ-u nastati rasulo i hvatanje za vratove,ma nece biti u stanju ni u Saboru raditi normalno, ma koliko bili veliki strucnjaci jer zemlja im se pod nogama otvorila. MOC I VLADANJE NAD DRUGIMA JE NAJ JACI NAGON.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika