05.12.2011. / 00:24

Autor: Nacional.hr

Josipović:

Čestitke svima, a sad idemo raditi

"Zahvaljujem vladi Jadranke Kosor. Znate onu pjesmu pamtim samo dobre strane", našalio se Josipović

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Ivo Josipović obratio se javnosti nakon službene konferencije za novinare Državnog izbornog povjerenstva. S obzirom na to da svi podaci pokazuju kako će HDZ i aktualna premijerka postati oporba, a Kukuriku koalicija nova vlada, predsjednik je čestitao i jednim i drugima.

"Dozvolite da čestitam svim sudionicima koji su su osvojili saborska mjesta, naravno i budućoj oporbi. Dozvolite da čestitam i onim akoji nisu uspjeli na izborima. Moram istaknuti kako su ovi izbori pokazali kako je Hrvatska zrela demokracija i mislim da je to jedan ozbiljan znak demokratske zrelosti Hrvatske. Očekujem da će nova vlada od prvog dana krenuti u rješavanje nagomilanih problema. Čuli smo od nove oporbe da žele biti čvrsta oporba", rekao je predsjednik.

Nastavio je rekavši kako očekuje da će suradnja Predsjednika i Vlade ući u bolje razdoblje.

"Zahvaljujem vladi Jadranke Kosor. Znate onu pjesmu pamtim samo dobre strane", našalio se Josipović.

Na pitanje da li ga iznenađuje ovaj rezultat, predsjednik Josipović je rekao kako nije bilo prevelikih iznenađenja, osim možda Hrvatskih laburista. Dodao je i kako je opća slika Sabora da je skrenuo lijevo.

Upitan bi li on čestitao Milanoviću da je na mjestu Jadranke Kosor rekao je : "Ja bih uvijek čestitao pobjednicima".

Upitan za suradnju s vladom, Josipović je bio neutralan.

"Mislim da je to dio ustavnog poretka. Ja sam i sa prošlom vladom želio surađivati. Možda smo mogli više, a nadam se da ću budućoj vladi u svakom slučaju pomoći koliko god budem mogao", zaključio je Josipović.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika