05.12.2011. / 10:03

Autor: Totalsport

Ivica ostao bez druge vožnje

Kostelić je za najboljim u prvoj vožnji, Amerikancem Tedom Ligetyjem, zakasnio dvije sekunde i 37 stotinki, a to ga je pozicioniralo tek na 39. mjesto

Ivica KostelićIvica KostelićHrvatski skijaš Ivica Kostelić, branitelj naslova pobjednika u Svjetskom kupu, nije uspio izboriti drugu veleslalomsku vožnju ove nedjelje, na utrci Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku.

Kostelić je za najboljim u prvoj vožnji, Amerikancem Tedom Ligetyjem, zakasnio dvije sekunde i 37 stotinki, a to ga je pozicioniralo tek na 39. mjesto. Do druge vožnje ga je dijelilo točno trideset stotinki, koliko je zaostao za tridesetim mjestom. Nastavak je to neuvjerljivih nastupa Ivice u sezoni kada brani naslov najboljeg svjetskog skijaša, no još uvijek čeka na svoj premijerni nastup u najjačoj disciplini, u slalomu.

Recimo da je novi loš rezultat upisao i drugi Hrvat Natko Zrnčić-Dim. Sa zaostatkom od četiri sekunde i pet stotinki se plasirao na 51. mjesto, a samo tri pozicije bolji od njega je bio Bode Miller, Amerikanac koji je slavio u Beaver Creeku u spustu.

Na najboljoj, prvoj poziciji, drugu vožnju čeka Ted Ligety, skijaš koji već godinama dominira u ovoj disciplini. Ispred Austrijanca Hirschera ima 21 stotinku prednosti, a ima i 37 stotinki bolje vrijeme od trećeg Norvežanina Haugena.

Svjetski kup, veleslalom u Beaver Creeku (prva vožnja):

1. Ted Ligety (SAD) 1:18.53

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.21

3. Leif Kristian Haugen (Nor) +0.37

4. Benjamin Raich (Aut) +0.53

5. Fritz Dopfer (Njem) +0.59

...

39. Ivica Kostelić (Hrv) +2.37

...

51. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.05

...

Vezane vijesti

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

FIS slalomi: Šamšalu dvije pobjede u dva dana

Hrvatski skijaš Dalibor Šamšal ostvario je dvije pobjede u dva dana na FIS utrkama u slalomu u austrijskom Hockaru. U ponedjeljak je Šamšal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika