05.12.2011. / 10:13

Autor: Totalsport

Medveščak ne staje, pala i Vienna

"Medvjedi" su pobjedom ostali na drugom mjestu prvenstvene ljestvice zajedno sa Salzburgom koji ima isti broj bodova

Hokejaši Medveščaka Hokejaši Medveščaka Hokejaši zagrebačkog Medveščaka slavili su u Ledenoj dvorani Doma sportova protiv Vienna Capitalsa s 3-1 u sklopu 28. kola EBEL lige.

Zagrebački sastav poveo je nakon svega šest minuta igre preko Ryana Kinasewicha kojem su Gred Day i Andy Sertich asistirali za pogodak. Inače cijela je utakmica protekla u vrlo nervoznoj atmosferi na ledu, pa su u skladu s tim i hokejaši bili nešto "neprecizniji", te su postignuta tek četiri pogotka. Prva dionica završila je s minimalnim vodstvom "medvjeda".

Nastavak utakmice započeo je sa sličnim scenarijem kao i prva trećina. Vjačeslav Truhno zabio je za povećanje vodstva "medvjeda" u 9. minuti nastavka nakon nove asistencije Greda Daya. Vienna se vratila u igri samo tri minute kasnije pogotkom Francoisa Fortiera. Rezultatom 2-1 završena je druga trećina koja je prethodila najburnijoj posljednjoj dionici utakmice.

Nakon devet minuta igre Medveščak je ostao bez dva igrača na ledu u razmaku od svega 10 sekundi, pa je uslijedila borba za "goli život" u igri pet na tri. "Medvjedi" su to preživjeli, a onda je dvije minute nakon toga konačan rezultat postavio, ponovno, Vjačeslav Truhno.

"Medvjedi" su pobjedom ostali na drugom mjestu prvenstvene ljestvice zajedno sa Salzburgom koji ima isti broj bodova. Prvoplasirana momčad Linza bježi sedam bodova, ali ima i utakmicu manje.

EBEL liga, 28. kolo:

Medveščak - Vienna 3-1

Salzburg - Znojmo 5-2

Jesenice - Klagenfurt 4-3 (penali)

Graz - Fehervar 2-4

Villach - Olimpija 6-1

Redoslijed: 1. Linz 41 (25 utakmica), 2. Medveščak 34 (+1), 3. Slazburg 34, 4. Olimpija 29 (+1)...

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika