05.12.2011. / 10:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Putin ima apsolutnu većinu u Dumi

Stranka Jedinstvena Rusija Vladimira Putina dobila je apsolutnu većinu u Dumu, donjem domu parlamenta, s 238 zastupnika od ukupno 450, prema rezultatima koje je u ponedjeljak objavilo izborno povjerenstvo u Moskvi.

ArhivaArhivaStranka Jedinstvena Rusija Vladimira Putina dobila je apsolutnu većinu u Dumu, donjem domu parlamenta, s 238 zastupnika od ukupno 450, prema rezultatima koje je u ponedjeljak objavilo izborno povjerenstvo u Moskvi.

Komunisti, na drugom mjestu nakon parlamentarnih izbora u nedjelju, imat će 92 zastupnika, stranka Pravedna Rusija (lijevi centar) 64 te Liberalno-demokratska stranka 56, u skladu s pravilima podjele mjesta, rekao je Vladimir Čurov, predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva.

Podjela mandata zastupnicima izračunata je na temelju prebrojavanja glasova u 96 posto glasačkih ureda.

Putinova stranka dobila je 315 mjesta u Dumi na izborima 2007. te sad gubi dvotrećinsku većinu koja joj je omogućila promjenu Ustava.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika