05.12.2011. / 11:29

Autor: Totalsport

Brazilska Serie A: Corinthians peti put prvak

Recimo da su iz prve lige ispali Atletico Paranaense, Ceara, Atletico Mineiro i Avai, dok su kvalifikacije za Copa Libertadores izborili Fluminense i Flamengo, treća i četvrta momčad na ljestvici

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNogometaši Corinthiansa po peti su put u svojoj povijesti, a prvi put nakon 2005. godine, postali prvaci Brazila. U nedjelju su kao pobjednici izašli iz konačnog obračuna sa Vasco da Gamom.

Prije posljednjeg 38. kola Corinthians je imao dva boda više (70-68) od Vasca, ali i domaću utakmicu protiv velikog gradskog rivala Palmeirasa. Vasco da Gama je trebao dobiti četvrtoplasirani Flamengo na svom terenu i čekati sretan po njih završetak ogleda gdje igra Corinthians. No, na kraju su obje utakmice završile remijem i dva boda razlike je ostalo na strani Corinthiansa.

Utakmicu bez pogodaka su odigrali Corinthians i Palmeiras, a kraj ogleda su i jedni i drugi dočekali s dva igrača manje. Igralo se dosta prljavo, ali i anemično od strane domaćih igrača koji su čuvali nulu i kontrolirali tako stanje na ljestvici, odnosno, svoje prvo mjesto.

Vasco da Gama je, pak, odigrao 1-1 s Flamengom. Poveo je Vasco golom Souze u 30. minuti i tada se probudila nada kod domaćih igrača i navijača. No, Flamengo je izjednačio u 54. preko Renata, potom je pocrvenio domaći igrač Jumar i ostao je Vascu samo veliki žal.

Recimo da su iz prve lige ispali Atletico Paranaense, Ceara, Atletico Mineiro i Avai, dok su kvalifikacije za Copa Libertadores izborili Fluminense i Flamengo, treća i četvrta momčad na ljestvici.

Brazilska Serie A, 38. kolo:

Atletico Goianiense - America 5-1

Atletico Paranaense - Coritiba 1-0

Avai - Figueirense 1-1

Bahia - Ceara 2-1

Botafogo - Fluminense 1-1

Corinthians - Palmeiras 0-0

Cruzeiro - Atletico Mineiro 6-1

Internacional - Gremio 1-0

Sao Paulo - Santos 4-1

Vasco - Flamengo 1-1

Redoslijed: 1. Corinthians 71, 2. Vasco da Gama 69, 3. Fluminense 63, 4. Flamengo 61, 5. Internacional 60...

Vezane vijesti

Copa Libertadores: Corinthians na korak do finala

Copa Libertadores: Corinthians na korak do finala

Gostujući na Vili Belmiro, stadionu branitelja naslova Santosa, nogometaši Corinthiansa došli su do minimalne, 1-0 pobjede nad domaćom momčadi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika