05.12.2011. / 12:33

Autor: Nacional.hr

'Hrvatska je primjer zemljama jugoistočne Europe'

Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i podršku Sjedinjenih Država i u predstojećim godinama, stoji u čestitki

Zoran Milanović (Foto: Oleg Moskaljov)Zoran Milanović (Foto: Oleg Moskaljov)Dan nakon izbora pristižu reakcije, ali i čestitke iz cijelog svijeta. Tako je i Američko veleposlanstvo u Zagrebu prenijelo čestitku iz Washingtona u kojoj "Sjedinjene Američke Države čestitaju hrvatskom narodu na uspješnoj provedbi parlamentarnih izbora".

Također, čestitaju i pojedincima koji su izabrani za zastupnike u Hrvatskom saboru.

"Kukuriku koalicija osvojila je podršku i povjerenje ljudi u Hrvatskoj i radujemo se suradnji s gospodinom Zoranom Milanovićem i novom Vladom. Hrvatska pod novim vodstvom može računati na prijateljstvo i podršku Sjedinjenih Država i u predstojećim godinama", poručili su iz SAD-a.

I dok najavljuju uspješnu suradnju s novom vladom, podsjećaju i na postignuća bivše.

"Želimo pozdraviti postignuća predsjednice Vlade gospođe Jadranke Kosor i njezine Vlade tijekom prethodne dvije i pol godine, posebno povijesni uspjeh u trasiranju hrvatskog puta u Europsku uniju i jačanje našeg partnerstva u NATO-u", stoji u čestitki.

Pozdravljaju izvještaje koji potvrđuju da je glasanje diljem zemlje proteklo u skladu s međunarodnim standardima.

"Hrvatski narod, Državno izborno povjerenstvo i tisuće hrvatskih građana koji su sudjelovali u provedbi izbora kao članovi biračkih odbora i promatrači zaslužuju priznanje za pošten i miran demokratski proces. Dvadeset godina nakon proglašenja neovisnosti, Hrvatska je stabilna demokratska država i partner NATO-a na pragu ulaska u Europsku uniju. Ovi izbori pokazuju da je Hrvatska primjer zemljama jugoistočne Europe koje teže europskim i euroatlantskim integracijama", stoji na kraju čestitke.

Vezane vijesti

Stier: Salapić je pokazao nevjerodostojnost

Stier: Salapić je pokazao nevjerodostojnost

Koliko je bio vjerodostojan u pljuvanju po Branimiru Glavašu, toliko je vjerodostojan u pljuvanju po HDZ-u, komentirao je danas međunarodni tajnik… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 05.12.11. 13:10

Ima jedna stara "Ne vjeruj Danajcima ni kad darove nose".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika