05.12.2011. / 15:15

Autor: Hina

Gotovinina obrana traži nalog protiv UN-a zbog topničkih dnevnika

Obrana generala Ante Gotovine zatražila je od Žalbenog vijeća da izda nalog UN-u da traži, locira i preda topničke dnevnike HV-a koji bi mogli utjecati na razmatranje prvostupanjske presude, objavio je u ponedjeljak Haaški sud.

Ante Gotovina s odvjetnicimaAnte Gotovina s odvjetnicimaObrana generala Ante Gotovine zatražila je od Žalbenog vijeća da izda nalog UN-u da traži, locira i preda topničke dnevnike HV-a koji bi mogli utjecati na razmatranje prvostupanjske presude, objavio je u ponedjeljak Haaški sud.

Obrana u podnesku od petka navodi da je UN posljednja poznata adresa kod koje su bili topnički dokumenti Hrvatske vojske iz vremena Oluje te traži da se UN-u izda nalog da ih preda ili da objasni što se s njima dogodilo.

Generali Gotovina i Mladen Markač 15. travnja proglašeni su krivima i osuđeni na 24 odnosno 18 godina zatvora za zločine koje su hrvatske snage počinile nad srpskim stanovništvom tzv. Krajine tijekom i nakon Oluje. Obrane obojice generala 1. su kolovoza podnijele žalbe na presudu.

Raspravno vijeće u presudi je utvrdilo da je počinjen progon srpskog stanovništva neselektivnim topničkim napadima na civile koji su tako natjerani u bijeg. Obrana je dokazivala da je vlast pobunjenih Srba pozvala stanovništvo na evakuaciju te da su topnički napadi bili usmjereni na vojne ciljeve.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 05.12.11. 16:11

Sada će se pokazati koliko je Hrvatska "profitirala"što je Šimonović pozvan kao pravnik u UN .Zaista me zanima može li i uopće hoće li,Šimonović išta barem pokušati poduzeti.Ili će izjaviti kako je nemoćan.!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika