05.12.2011. / 15:42

Autor: Nacional.hr

Rusija otpisala afganistanski dug

"Upravo sada se isporučuje 3 000 tona brašna Afganistanu i dodijeljena su sredstva za donaciju 40 kamiona", rekao je Lavrov

Sergej Lavrov Sergej Lavrov Rusija je otpisala više od 11 milijardi dolara afganistanskog duga, izvještavaju RIA Novosti.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je kako je Rusija odlučila oprostiti Afganistanu više od 11 milijardi dolara duga koji se je nagomilao tokom prošlog desetljeća.

"Tijekom prošlog desetljeća Rusija je dala značajan doprinos međunarodnim naporima u Afganistanu. Otpisali smo više od 11 milijardi afganistanskog suverenog duga", izjavio je Lavrov.

Dodao je kako je Rusija opskrbila tu zemlju s humanitarnom pomoći s više od 40 000 tona brašna i drugih potrepština u prošlom desetljeću. Kaže kako je vrijednost pomoći iznosi oko 50 milijuna dolara. "Upravo sada se isporučuje 3 000 tona brašna Afganistanu i dodijeljena su sredstva za donaciju 40 kamiona", rekao je Lavrov.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 23.01.12. 17:00

Donacija je uvek dobrodosla, posebno ratom namucenoj zemlji, ali smao pod uslovom da dodje u prave ruke.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika