05.12.2011. / 16:20

Autor: Naciona List

Još jedna velika bruka nacionalne televizije

Naciona list: HTV izgubio prava na prijenos uzbudljive saborske sezone

Ovoliki interes za koncesijom ne čudi, budući da je u prijelaznom roku za Sabor potpisalo nekoliko rasnih igrača, počevši od robusne braće Kerum, čuvenih napadača koji su se u puku proslavili spektakularnim volejima u mozak

RTL-ov odeblji program koji je osvojio žiriRTL-ov odeblji program koji je osvojio žiriHrvatska radiotelevizija opet je pokleknula pred naletom gramzljivih konkurentnih televizija sa viškom stranih deviza; nakon što su prošle godine izgubili pravo na prenošenje dijela utakmica Lige prvaka, čelnici HTV-a morali su prepustiti RTL-u izravne prijenose ovosezonskog hrvatskog Sabora! Kako doznaje Naciona list, u utrci za TV-prava pored spomenutih sudjelovali su Nova TV, Sky Sport, National Geographic i Animal Planet, ali je pobjedu odnio njemački kanal, i to zbog najbolje prezentiranog programa i najsolidnije financijske ponude. Ovoliki interes za koncesijom ne čudi, budući da je u prijelaznom roku za Sabor potpisalo nekoliko rasnih igrača, počevši od robusne braće Kerum, čuvenih napadača koji su se u puku proslavili spektakularnim volejima u mozak, te Tuđmana juniora zvanog Špicl, bivšeg špijuna koji je najbolje igračke epizode odradio na vezi.

RTL je zahvalio na dobivenoj koncesiji, obećavajući vrhunski spektakl i adekvatno pothranjivanje visokih očekivanja i niskih strasti ove velike sportske nacije.

Naciona list je došao do ključnih dijelova njihovog dobitničkog programa za ovogodišnju saborsku sezonu. RTL-ov program tako predviđa da Željko Kerum ponedjeljkom psuje kevu samo lijevo orijentiranim saborskim kolegama, utorkom mokri samo po zastupnicima srednje orijentacije, srijedom prebija samo zastupnika koji je krivo pogledao seku, četvrtkom pjeva Grdovića samo Jadranki Kosor, a petkom svima jebe sve po spisku.

Glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević nije krio ogorčenje zbog izgubljenih prava na prijenose nadolazeće saborske sezone. Kaže kako je ovo još jedan dokaz da vlastodršci na nacionalnoj televiziji ne drže ni pišljiva boba do hrvatskih momčadskih sportova. Pritom je optužio RTL za plagiranje njihovog programa, dodavši da su ključne ideje u prezentiranom programu doslovno prepisane iz njegovog prospekta. Dodao je, međutim, kako je njegov program sadržavao nešto što RTL nema: veliki finalni rasplet čiji je epilog trebao biti povratak Branimira Glavaša zvanog Selotejp, obrambenog igrača koji je službeno odsutan u inozemstvu.

Vezane vijesti

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Naciona list: Nastavljeno suđenje u slučaju 'selodjeb'

Na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje u takozvanom "slučaju selodjeb" u kojem se predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka sumnjiči da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.