06.12.2011. / 07:00

Autor: Dora Juras

Petra Dugandžić: Iz prve ruke znam koliko je fatalan Ivan Herceg

Uloga u predstavi "Amateri" donijela joj je dugo priželjkivanu Nagradu hrvatskog glumišta, a uloga negativke u "Larinu izboru" slavu: zagrebačka glumica otkriva da uživa u svakom žanru svog posla, priznaje da je istinski hedonist, a osvrnula se i na neke svoje bivše ljubavi

"Ivan Herceg bio mi je fatalan, kao što vjerujem da je svakoj svojoj djevojci. Sad kad smo prijatelji i kolege, gledam ga drugim očima. Ali razumijem pripadnice nježnijeg spola koje mu ne mogu odoljeti", kaže glumica Petra Dugandžić
"Ivan Herceg bio mi je fatalan, kao što vjerujem da je svakoj svojoj djevojci. Sad kad smo prijatelji i kolege, gledam ga drugim očima. Ali razumijem pripadnice nježnijeg spola koje mu ne mogu odoljeti", kaže glumica Petra Dugandžić Za ulogu prostitutke koja želi snimiti erotski film u predstavi "Amateri", 35-godišnja glumica Petra Dugandžić nagrađena je krajem prošlog mjeseca nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju sporednu ulogu. Ova predstava Borivoja Radakovića izvodi se posljednjih godinu dana u Kazalištu na Peščenici, odnosno KNAP-u, kojem prijeti zatvaranje. Upravo je o tome Petra Dugandžić progovorila na samoj dodjeli, baš kao i njezin kolega, glumac Goran Grgić koji je za istu predstavu nagrađen nagradom za najboljeg glumca. Osim što glumi u kazalištu, Petra snima popularnu sapunicu “Larin izbor” u kojoj utjelovljuje lik negativke Lole. Priznaje da joj mnogo posla godi i da je sretnija no ikad bez obzira na to što je u srpnju ove godine raskinula zaruke s tri godine mlađim zaručnikom, privatnim sportskim trenerom Ivanom Pavlovićem.

EXTRA: Čestitamo vam na osvojenoj nagradi Hrvatskog glumišta. Koliko i što vam ta nagrada znači?

- Hvala vam lijepa. Teško mi je riječima opisati što mi nagrada glumišta znači; reći ću samo da sam se nakon duže pauze, pune neizvjesnosti o mojoj kazališnoj budućnosti, vratila u kazalište upravo s tom predstavom ne očekujući puno i željna samo toga da napravim dobru ulogu.

EXTRA: Gledatelji vas mogu svake večeri gledati u seriji "Larin izbor". Što vi preferirate, kazalište ili televiziju?

- Ma ja uživam u svakom žanru svog posla. Na snimanju “Larina izbora” uživam u pozitivnoj atmosferi među kolegama i svakim pojedninim članom ekipe. Svi smo postali kao mala obitelj i koliko god naporno radili, uvijek se nađe mjesta za zabavu i smijeh. Nervoze, zavisti i negativne energije po mom iskustvu s njima zaista nema, jednako kao i s ekipom “Amatera”. S mojim mušketirima i malom, ali vrijednom mašinerijom kazališta KNAP.

EXTRA: Mislite li da vam je vaš atraktivan izgled do sada pomogao ili odmogao u poslu?

- Često me to pitaju. Možda me moj izgled samo donekle odredio, pritom mislim na uloge koje mi se nude. No i tu nemam prigovora - svjesna sam svog fizikusa i davno su prošle godine sanjarenja o tome da ću igrati, primjerice, Shakespearovu Juliju. Mislim da upravo zato moje vrijeme tek dolazi.

EXTRA: Na kakve fizičke promjene biste pristali zbog uloge?

- Ako mi je uloga dovoljno intrigantna - samo nebo je granica.

EXTRA: Jeste li ikada posudili koji muški komad odjeće?

- Jesam, ali isključivo za neplanirano spavanje ili doručak.

EXTRA: Nedavno ste prekinuli zaruke, kako je opet biti slobodna žena?

- Osjećam se dobro. Nisam se ni unutar te veze osjećala sputano, daleko od toga da mi je bilo manje zabavno. Jednostavno je sad onako kako treba biti. Reći ću samo da sam sretna.

EXTRA: Bili ste u vezi s Ivanom Hercegom koji slovi za najprivlačnijeg muškarca u državi. Je li doista toliko fatalan?

- To je nemoguće definirati. Ivan ima neku energiju koju si ni ja sama, dok smo hodali, nisam mogla racionalno objasniti. Ne samo da je lijepo lice, već je pomalo mističan i zna kako zavesti. Bio mi je fatalan, kao što vjerujem da je bio svakoj svojoj djevojci. Sad kad smo prijatelji i kolege, gledam ga drugim očima. Ali razumijem pripadnice nježnijeg spola koje mu ne mogu odoljeti.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika