05.12.2011. / 19:40

Autor: Hina

'Svima preporučam nadzor MMF-a i Europske unije'

Nadzor Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nad talijanskim proračunskim obvezama i prihvaćanje gospodarskih mjera za poticanje rasta jesu stvari koje talijanski premijer Mario Monti "cijeni" i "preporuča ostatku Europe".

Mario MontiMario MontiNadzor Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nad talijanskim proračunskim obvezama i prihvaćanje gospodarskih mjera za poticanje rasta jesu stvari koje talijanski premijer Mario Monti "cijeni" i "preporuča ostatku Europe".

"Možda zato što sam bio među onima koji su provodili nadzor na veoma osjetljivu području tržišta i konkurencije, sklon sam kontroli i uvijek je korisno mjeriti se objektivnim mjerilima", kazao je Monti odgovarajući na pitanja televizije agencije France Pressea.

Bivši europski povjerenik rekao je čak da "preporuča nadzor svim zemljama" Europske unije.

U vezi s kontrolom MMF-a Monti je kazao da je i to "'monitoring' koji smo poticali i koji će svakako povesti računa o onome što Italija u ovom času poduzima i što je jučer odlučila donošenjem plana gospodarskih mjera".

Monti je izrazio zadovoljstvo "povjerenjem Francuske i Njemačke i drugih" koje će, istaknuo je, "uvelike ojačati zahvaljujući jučerašnjim odlukama".

Monti je usto kazao da se posjet francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i njemačke kancelarke Angele Merkel, najavljen za 24. studenoga u prigodi mini-summita triju zemalja u Strasbourgu, vjerojatno neće dogoditi "prije Božića".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 06.12.11. 08:09

A što nije rekao da preporučuje i bombardiranje Nato-a radi uvođenja "zapadne" demokarcije?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika