06.12.2011. / 10:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Sve prepušteno šefovima država

Srbija i C. Gora bez EU odgovora

Dowgielewic je odbio reći može li Crna Gora računati na datum za početak pregovora, ali je istaknuo da je rasprava o toj zemlji bila vrlo pozitivna

ArhivaArhivaZemlje članice EU-a u ponedjeljak se na ministarskoj razini nisu mogle dogovoriti o tome hoće li Srbiji dodijeliti status kandidata, a Crnoj Gori dati datum za početak pregovora te je odluka ostavljena za šefove država ili vlada koji se sastaju u petak na summitu u Bruxellesu.

Poljski državni tajnik za europske poslove Mikołaj Dowgielewic izjavio je nakon maratonskog sastanka Vijeća za opće poslove da su prihvaćeni zaključci o proširenju, da je Vijeće ocijenilo da su i Srbija i Crna Gora postigle veliki napredak, ali da je odluka o davanju kandidatskog statusa Srbiji i datuma za početak pregovora ostavljena šefovima država ili vlada, koji su krajem tjedna okupljaju na summitu u Bruxellesu.

Dowgielewic je odbio reći može li Crna Gora računati na datum za početak pregovora, ali je istaknuo da je rasprava o toj zemlji bila vrlo pozitivna.

Većina zemalja članica se slaže da se Srbiji dade kandidatski status, ali Njemačka, Austrija, Velika Britanija i Nizozemska pokazuju suzdržanost i traže od Beograda da učini više na normalizaciji odnosa s Kosovom.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika