06.12.2011. / 12:39

Autor: Totalsport

Magdalena Neuner na kraju sezone završava karijeru

Želim iskusiti normalan život, malo se odmoriti, a onda raditi stvari koje nisam mogla tijekom sportske karijere - objavila je Neuner

Magdalena NeunerMagdalena NeunerJedna od najboljih svjetskih biatlonki svih vremena, Njemica Magdalena Neuner (24), potvrdila je putem svoje web-stranice kako će na kraju ove sezone zaključiti karijeru.

Najavila je ''Zlatna Lena'' takvu mogućnost još prije nekoliko tjedana, a u utorak je stigla i konačna potvrda.

- Donijela sam odluku o kojoj sam dugo razmišljala i drago mi je da sada mogu iskreno reći što mislim. Na kraju ove sezone završit ću karijeru. Želim iskusiti normalan život, malo se odmoriti, a onda raditi stvari koje nisam mogla tijekom sportske karijere - objavila je Neuner.

Velika sportašica rođena u Garmisch-Partenkirchenu 2008. je sa samo 21 godinom postala najmlađa ukupna pobjednica Svjetskog kupa. Ukupno je pobijedila u 25 utrka u Svjetskom kupu, po čemu je treća u povijesti, te osvojila dva ukupna naslova. S deset zlatnih i tri srebrne medalje najuspješnija je biatlonka u povijesti na svjetskim prvenstvima, a u karijeri je osvojila i dva zlatna te jedno srebrno olimpijsko odličje.

Prije nekoliko je mjeseci u anketi Bilda zauzela sedmo mjesto na ljestvici najvećih njemačkih sportaša svih vremena. Prošle je godine njezinu utrku u kojoj je osvojila drugo zlato na Olimpijskim igrama u Vancouveru putem televizijskih ekrana pratilo 9.75 milijuna Nijemaca.

Vezane vijesti

Karijeru završila ponajbolja nogometašica svih vremena

Karijeru završila ponajbolja nogometašica svih vremena

Birgit Prinz, 34-godišnja njemačka nogometašica, u utorak je oproštajnom utakmicom između svog dugogodišnjeg kluba Frankfurta i njemačke… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika