06.12.2011. / 13:37

Autor: Nacional.hr

Južno-osetijski tužitelj napadnut raketom

Podsjetimo kako su preliminarni rezultati predsjedničkih izbora pokazali kako je voditeljica opozicije Alla Džhiojeva, bivša ministrica obrazovanja, dobila izbornu utrku protiv Anatolija Bibilova, kojeg podupire Kremlj

Alla Džhiojeva (Wikipedia)Alla Džhiojeva (Wikipedia)Nepoznati napadač ispalio je raketu iz raketnog bacača na dom južno-osetijskog državnog tužitelja Taimuraza Khugajeva, izvještavaju RIA Novosti.

Predsjednik Južne Osetije Eduard Kokojti je napad, koji se je dogodio u ranim jutarnjim satima, okarakterizirao kao 'namjernu provokaciju' čija je namjera pojačati već nastale tenzije u državi nakon izbora održanih 27 studenog. Nitko nije ozlijeđen, razbijeni su prozori na zgradi i ostala je rupa od 30 centimetara u zidu zgrade.

"Nećemo dozvoliti eskalaciju situacije. U isto vrijeme ljudi i snage koje su počinile ovaj zločin bit će kažnjeni. Pozvao bih sve da ostanu mirni. Cilj ove provokacije je izbacivanje diskusije izvan zakonskih okvira. Naš zadatak je da se to ne desi"", izjavio je Kokojti.

Podsjetimo kako su preliminarni rezultati predsjedničkih izbora pokazali kako je voditeljica opozicije Alla Džhiojeva, bivša ministrica obrazovanja, dobila izbornu utrku protiv Anatolija Bibilova, kojeg podupire Kremlj. Republički Vrhovni sud nije priznao ishod izbora održanih prošlog tjedna zbog navodnih prijestupa. Džhiojeva traži da se ispoštuju rezultati izbora usprkos odluci suda, a njeni pristaše održavaju svakodnevne mirne demonstracije na središnjem gradskom trgu u glavnom gradu Čhinvaliju.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika