06.12.2011. / 15:45

Autor: Hina

Putin najavio preustroj vlade nakon predsjedničkih izbora

Ruski premijer Vladimir Putin u utorak je rekao da će reorganizirati vladu nakon predsjedničkih izbora 4. ožujka koje će gotovo sigurno dobiti.

Vladimir PutinVladimir PutinRuski premijer Vladimir Putin u utorak je rekao da će reorganizirati vladu nakon predsjedničkih izbora 4. ožujka koje će gotovo sigurno dobiti.

"Bit će, naravno, mnogo novih ljudi u vladi", rekao je Putin članovima svoje vladajuće stranke Jedinstvena Rusija. Također je dodao da će biti i promjena među regionalnim guvernerima.

Zbog zabrinutosti na tržištima zbog mogućih političkih posljedica nedjeljnih parlamentarnih izbora rublja je oslabila prema dolaru, a glavni ruski burzovni indeks MICEX pao je za 1,6 posto nakon Putinovih izjava, rekli su traderi.

Putinova vladajuća stranka osvojila je samo oko polovice glasova, a njegova većina smanjena na 13 zastupničkih mjesta, što je najveće izborno iznenađenje u 12 godina njegove vlasti.

Nekoliko tisuća Rusa u ponedjeljak je izišlo na ulice tražeći da Putin ode s vlasti, prosvjedujući zbog, kako tvrde, namještanja izbora.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika