06.12.2011. / 15:51

Autor: Hina

Još jedan član NO Podravke govorio o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja

Bivši član nadzornog odbora Podravke Dražen Sačer posvjedočio je danas na suđenju u aferi Spice da je zbog opasnosti od neprijateljskog preuzimanja koprivnička prehrambena tvrtka imala depozit u jednoj varaždinskoj banci.

Dražen Sačer (Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL)Dražen Sačer (Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL)Bivši član nadzornog odbora Podravke Dražen Sačer posvjedočio je danas na suđenju u aferi Spice da je zbog opasnosti od neprijateljskog preuzimanja koprivnička prehrambena tvrtka imala depozit u jednoj varaždinskoj banci.

O mogućnosti da tvrtka uđe u ruke novog vlasnika u Podravci se navelike govorilo, kazao je Sačer, koji je član nadzornog odbora bio od 2006. do 2010. No, po njegovom sjećanju to nikada nije bila službena točka dnevnog reda NO, za razliku od revizijskog odbora, čiji je također bio član.

Tezu o neprijateljskom preuzimanju do sada je spomenulo nekoliko članova nadzornog odbora, a Marko Hećimović koji je u tom tijelu predstavljao male dioničare jedini je kazao da se o tome razgovaralo i na službenim sastancima, a ne samo u kuloarima ili svakodnevnim razgovorima po koprivničkim ulicama i kafićima.

Optužene u aferi Spice tereti se da su Podravkinim novcem pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom, a oni na optužbe odgovaraju da su branili tvrtku od neprijateljskog preuzimanja.

Za nezakonitosti kojima je Podravka navodno oštećena za 400 milijuna kuna USKOK tereti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, bivše čelnike koprivničke tvrtke Darka Marinca, Zdravka Šestaka, Josipa Pavlovića i Sašu Romca, vlasnika i direktora splitske tvrtke SMS Srđana Mladinića, suvlasnika varaždinske Fima Grupe Milana Horvata te odvjetnika Zorana Markovića.

Osim za udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela, optuženi se terete za zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na te zloporabe te protuzakonito posredovanje.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebao svjedočiti Branko Vuljak, još jedan član Podravkina nadzorna odbora.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika