06.12.2011. / 16:39

Autor: Nacional.hr

Agrokor ne želi dati ponudu za Belje

Hanfa u priopćenju ističe kako smatraju da je njihovo rješenje zakonito, da su postupili prema pravilima upravnog postupka te da ni u jednom trenutku nisu povrijedili zakon i pravično suđenje

Ivica TodorićIvica TodorićKoncern Agrokor neće dati ponudu za preuzimanje Belja, kao što im je to naložila Hanfa, već su protiv takvog rješenja podigli tužbu na Ustavnom sudu.

Hanfa je u svom priopćenju istaknuo kako Agrokorn nije do 5. prosinca, kad je bio rok, dostavio zahtjev za odobravanje objavljivanja ponude za preuzimanje ostalih dionica Belja.

Umjesto da ispuni odredbe rješenja koje mu je Hanfa nametnula 6. listopada, Agrokor je protiv tog rješenja 3. studenog podnio tužbu Ustavnom sudu zbog povrede ustavnog prava i prava na pravično suđenje. Od Ustavnog suda traže da ukine rješenje Agencije, odgodi pravne učinke i ovrhu koja potiče iz rješenja do svoje odluke te da rješenje objavi do 5. prosinca ove godine.

Također, Agrokor je podnio i Hanfi prijedlog za poništavanjem takvog rješenja do donošenja odluke Upravnog suda.

Hanfa u priopćenju ističe kako smatraju da je njihovo rješenje zakonito, da su postupili prema pravilima upravnog postupka te da ni u jednom trenutku nisu povrijedili zakon i pravično suđenje.

Ističu kako još nisu zaprimili Upravnu tužbu protiv rješenja, a po njenom primitku će se o njoj i očitovati.

Vezane vijesti

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Mercator ostao bez Uprave zbog propale prodaje Agrokoru?

Uprava najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Mercatora kasno sinoć podnijela je neopozivu ostavku na svoj položaj. Odlazak čelnih ljudi Mercatora… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 07.12.11. 08:20

A puknuti će i Todorićev balon kao što je i HDZ-u došao kraj...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika