06.12.2011. / 16:53

Autor: Nacional.hr

Sigmar Gabriel: 'U njemačkoj vladi se svađaju 'poput bande slabića'

"Osam izbora za pokrajinske parlamente, osam puta bili smo u vladi i šest puta smo ju vodili, to je realnost. Odlučnost i zajedništvo jačaju", dodao je

Sigmar Gabriel (Wikipedia)Sigmar Gabriel (Wikipedia)Predsjednik njemačke Socijalne Demokratske Partije, Sigmar Gabriel, na stranačkom skupu u Berlinu kritizirao je njemačku vladu, izvještava Zeit.

"Dvije godine otkad traje kriza vlada produbljuje krizu umjesto da ju rješava", izjavio je, nadodavši kako se u vladi svađaju 'poput bande slabića'. "Osam izbora za pokrajinske parlamente, osam puta bili smo u vladi i šest puta smo ju vodili, to je realnost. Odlučnost i zajedništvo jačaju", dodao je.

Podsjetimo kako su ga jučer 91.6 posto delegata stranke ponovo izabrali za predsjednika. Postotak dobivenih glasova koji je dobio na ovim izborima nešto je manji nego na prošlim stranačkim izborima prije dvije godine. Dva su razloga za njegova ponovni izbor, otkako je preuzeo predsjedanje strankom, stranka radi sve bolje, a drugi je njegova rječitost s kojom prikuplja simpatije.

Izbori za njemačke pokrajinske parlamente bili su uspjeh za stranku, dok se na državnoj razini SPD ponovo približio postotku od 30 posto. Izbori za Bundestag održat će se 2013. godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika