06.12.2011. / 19:07

Autor: Hina

Sudac Pešutić pušten iz pritvora

Sudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić, osumnjičen za primanje mita, pomaganje u primanju mita i zloporabu položaja i ovlasti, pušten je danas iz pritvora u Rijeci na temelju položenog jamstva u nekretninama vrijednima milijun kuna, potvrdio je njegov branitelj, odvjetnik Milenko Škrlec.

Robert PešutićRobert PešutićSudac splitskog Općinskog suda Robert Pešutić, osumnjičen za primanje mita, pomaganje u primanju mita i zloporabu položaja i ovlasti, pušten je danas iz pritvora u Rijeci na temelju položenog jamstva u nekretninama vrijednima milijun kuna, potvrdio je njegov branitelj, odvjetnik Milenko Škrlec.

Kao jamstvo položeno je zemljište u vlasništvu njegove majke. Pešutić je osumnjičen da je u četiri puta primio mito od 13.000 eura.

Pešutiću je sredinom listopada sutkinja istrage Ksenija Zorc odredila 30-dnevno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Zahtjev Pešutićeva branitelja da se odredi jamstvo prihvatilo je izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskoga suda tek nakon žalbe na odluku sutkinje istrage, koja je odbila jamstvo.

Postupak je sa Županijskoga suda u Splitu premješten na riječki sud na temelju rješenja Vrhovnog suda, a na prijedlog glavnoga državnog odvjetnika.

Sudac Pešutić suspendiran je otkako je u istražnom zatvoru.

Osim Pešutića, sudac splitskog Općinskog suda Ante Unković također je osumnjičen za primanje mita i zloporabu položaja i ovlasti, a Nada Karin, Gabrijela Soldo i Gordan Bičak da su davali mito.

(Hina) xdsil yvkn

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika