07.12.2011. / 17:43

Autor: Hina

Iran blokirao "virtualno veleposlanstvo" SAD-a

Iran je u srijedu blokirao internetsku stranicu koju su Sjedinjene Američke Države predstavile kao "virtualno veleposlanstvo" za komunikacije s Irancima u nedostatku službenih odnosa između dviju zemalja.

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotIran je u srijedu blokirao internetsku stranicu koju su Sjedinjene Američke Države predstavile kao "virtualno veleposlanstvo" za komunikacije s Irancima u nedostatku službenih odnosa između dviju zemalja.

Adresa http://iran.usembassy.gov/ bila je u srijedu nedostupna i na njezinu mjestu je na farsiju pisalo da pristup stranici nije moguć.

Druge internetske stranice koje su kritizirale vlasti još su prije blokirane, među kojima Facebook i druge stranice stranih medija.

"Otvaranje američkog virtualnog veleposlanstva nova je prijevara Sotone", ocijenio je Alaedin Borujerdi, predsjednik parlamentarnog izaslanstva vanjskih poslova i državne sigurnosti, prenijela je agencija parlamentarnog tiska.

Utjecajni zastupnik Hasan Gafuri-Fard ocijenio je da je stranica pokrenuta jer SAD želi odijeliti narod od iranske vlade.

On je otklonio mogućnost nastavka službenih diplomatskih odnosa sa SAD-om u bliskoj budućnosti.

Dok SAD ne prekine urote i protuiransku diplomaciju, iranski narod ne želi uspostaviti odnose, ni na razini virtualnog veleposlanstva, zaključio je.

SAD je u utorak otvorio virtualno veleposlanstvo i obećao ukinuti elektroničku zavjesu islamskog režima,.

Iranske vlasti su bijesno reagirale čim je u listopadu američka državna tajnica Hillary Clinton najavila taj projekt i optužile SAD za upletanje u poslove države.

Virtualno veleposlanstvo je, među ostalim" prenosilo političke izjave Washingtona na engleskom i farsiju, informacije o američkim vizama, vijesti radija "Glasa Amerike" te o pristupu društvenim mrežama.

Nakon Islamske revolucije 1979. SAD i Iran su prekinuli diplomatske odnose.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika