08.12.2011. / 11:31

Autor: Nacional.hr

Jarnjak postaje svjedok u slučaju Fimi media

"Mi smo 5. prosinca preuzeli nalog o obustavi istrage. Iz obrazloženja se vidi da državni odvjetnik, koji kao što je dužan pokrenuti postupak, tako je dužan i odustati od gonjenja kada nestanu osnove na kojima vodi postupak", rekao je za tportal Pavković

Ivan JarnjakIvan JarnjakOdvjetnik Ivana Jarnjaka, Petar Pavković, izjavio je za tportal kako USKOK nema dovoljno dokaza protiv njegovog klijenta i kako HDZ-ov dužnosnik postaje svjedok u slučaju Fimi media.

Pavković tvrdi kako se nisu nagodili s USKOK-om.

"Mi smo 5. prosinca preuzeli nalog o obustavi istrage. Iz obrazloženja se vidi da državni odvjetnik, koji kao što je dužan pokrenuti postupak, tako je dužan i odustati od gonjenja kada nestanu osnove na kojima vodi postupak", rekao je Pavković. Odvjetnik dodaje kako je nakon dokaznih radnji, vještačenja i saslušanja svjedoka zaključeno kako nema dokaza da je Jarnjak pripadao navodnoj grupi koja se koristila novcem iz 'crnih fondova'.

Podsjetimo, još nije poznat točan datum početka istrage u aferi Fimi media. Zakonski rok za donošenje optužnice je godinu i pol, a nakon tog vremenskog roka protiv osumnjičenika se moraju odbaciti sve sumnje.

Iz USKOK-a poručuju kako 'će donijeti rješenje u zakonskom roku'. U aferi je osumnjičeno 18 fizičkih osoba iz HDZ-a i suradnika, politička stranka HDZ sumnjiči se kako pravna osoba. Terete se kako su oštetili državu za 80 milijuna kuna, osim Ive Sanadera osumnjičena je bivša blagajnica stranke Branka Pavošević, bivši rizničar stranke Mladen Barišić, njegova prijateljica i vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak i bivši glasnogovornik stranke i Vlade Ratko Maček.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 14:13

Nisam znao.Nemam pojma o tome.Jebote da ne povjeruješ.A vodio policiju!?U stvari, to sve i govori.


registracija
14/7/11

Trinity, 08.12.11. 14:35

Hm!!??
Pa lepo je odmah rekel da on ništ ne zna., ako tu nečeg i ima, al nema on ništ' s tim...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika