08.12.2011. / 14:35

Autor: Hina

Jandroković na ministarskom sastanku NATO-a

Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u srijedu i četvrtak u Bruxellesu na sastanku šefova diplomacija zemalja članica NATO-a na kojima su glavne teme bile Afganistan, stanje na Kosovu te pripreme za summit Sjevernoatlantskog saveza na proljeće sljedeće godine u Chicagu.

Gordan JandrokovićGordan JandrokovićPotpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u srijedu i četvrtak u Bruxellesu na sastanku šefova diplomacija zemalja članica NATO-a na kojima su glavne teme bile Afganistan, stanje na Kosovu te pripreme za summit Sjevernoatlantskog saveza na proljeće sljedeće godine u Chicagu.

"Kosovo je bila jedna od zapaženijih tema o kojima se razgovoralo i naravno i da su i NATO i Hrvatska zabrinuti zbog situacije, u prvom redu sigurnosne, jer to utječe na stabilnost cijele regije. Iznimno je važno da se sve strane suzdrže od provakacije i ratoborne retorike. Ja sam u svom govoru naglasio važnost da i Beograd i Priština i međunarodna zajednica iziđu s vrlo jasnim porukama kako bi utjecali na miran rasplet situacije. Također sam ponovio potporu teritorijalnom inegritetu Kosova i hrvatsku želju da se sve riješi dogovorom između Beograda i Prištine", izjavio je novinarima Jandroković nakon završetka sastanka.

U četvrtak je održan i sastanak s ministrima zemalja nečlanica koje sudjeluju u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu.

Jandroković je u svom govoru čestitao agfanistanskom narodu i vladi na donošenju ključnih odluka o dodatnim područjima u kojima će afganistanske snage preuzeti vodstvo u sigurnosnim pitanjima te istaknuo da će Hrvatska nastaviti podupirati ovaj proces kroz obuku i mentorstvo afganistanskih snaga sigurnosti.

"Hrvatska je spremna nastaviti poduzimati sve one napore koji će obilježiti novu fazu tranzicije na narednom summitu NATO-a u Chicagu, te stvoriti viziju za budući razvoj angažmana u Afganistanu", rekao je ministar Jandroković.

Vezane vijesti

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Srbija koči BiH na putu u NATO?

Iako su prije nekoliko mjeseci dogovorili knjiženje vojne imovine, vladajuća šestorka nije realizirala dogovor u Parlamentu BiH. Postavlja se pitanje… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 08.12.11. 18:18

"Ja sam u svom govoru naglasio ..."
Takvu veličinu su sigurno svi sa velikim uvažavanjem saslušali;)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika