08.12.2011. / 17:37

Autor: Hina

Cameronov veto ako ugovor EU-a bude loš za Britaniju

Britanski premijer David Cameron izjavio je u četvrtak da se neće suzdržati od veta na ugovor 27 zemalja članica EU-a, cilj kojega je zaustaviti dužničku krizu eurozone, ako on ne bude štitio interese Velike Britanije.

David CameronDavid CameronBritanski premijer David Cameron izjavio je u četvrtak da se neće suzdržati od veta na ugovor 27 zemalja članica EU-a, cilj kojega je zaustaviti dužničku krizu eurozone, ako on ne bude štitio interese Velike Britanije.

Cameron je to izjavio u Londonu uoči odlaska na summit EU-a u Bruxellesu gdje se nalazi pod pritiskom euroskeptičnih članova svoje Konzervativne stranke da ne dopusti da Velika Britanija bude gubitnik u novom sporazumu.

"Dat ću sve od sebe za Britaniju i nadam se da će, postignemo li dobar sporazum, on biti dobar i za Britaniju", rekao je.

"No ako ne mogu dobiti ono što želim, neću se suzdržavati od veta na sporazum 27 članica, jer neću ići u Bruxelles i ne zauzeti se za svoju zemlju", upozorio je Cameron.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
17/6/05

torpedo, 09.12.11. 09:29

Egoisticne svinjice ovi otocani.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika