08.12.2011. / 18:18

Autor: Nacional.hr

Eko Gradu i Pavićevim Vilinskim poljana blokirani računi

Zanimljivo je kako su tvrkama Eko Grad i Vilinske poljane od 7. prosinca blokirani računi

Ninoslav PavićNinoslav PavićNakon brojnih medijskih natpisa o aferi Kamensko i činjenici da su tvrtke koje polažu pravo na imovinu te tvrtke u vlasništvu medijskog mogula Ninoslava Pavića, reagiralo je Ministarstvo gospodarstva.

Podsjetimo, tvrtke Eko grad i Vilinske poljane koje polažu pravo na vrijednu imovinu Kamenskog, dobile su kredit od 14 milijuna kuna od Fonda za razvoj i zapošljavanje u kolovozu 2008. godine.

Novac je trebao biti utrošen na uzgoj konja i prozivodnju kobiljeg mlijeka. Kao zalog za osiguranje tog kredita naveden je sportsko-rekreacijski centar za jahanje vrijednosti 9 milijuna kuna koji još nije ni izgrađen.

No, kako je Fond u međuvremenu rasformiran, kontrolu nad ispunjavanjem uvjeta kredita preuzelo je Ministarstvo gospodarstva koje je danas priopćilo kako pokreće proces prisilne naplate cjelokupnog iznosa kredita.

Naime, Hrvatska poštanska banka zadužena je za kontrolu ispunjavanja prema Fondu, odnosno u ovom slučaju Ministarstvu gospodarstva. U priopćenju se navodi kako je HPB još u siječnju 2012. utvrdila da Eko Grad ne izvršava obveze koje ima prema Ugovoru. Fond je tada odgovorio banci da korisniku pošalje opomenu pred otkaz Ugovora o kreditu. Banka je poslala dvije opomene na koje se Eko grad oglušio. U listopadu 2011. godine HPB je obavijestila Ministarstvo o nepoštivanju Ugovora te nedostavljanju potrebne dokumentacije za zalog ne opremi i stoci.

Ministarstvo je potom odobrilo HPB-u da raskine Ugovor o kreditu s Eko Gradom i započne proces prisilne naplate cjelokupnog iznosa kredita. Zanimljivo je kako su tvrkama Eko Grad i Vilinske poljane od 7. prosinca blokirani računi.

Podsjetimo da je jedan od suvlasnika Vilinskih poljana Ninoslav Pavić, dok je drugi suvlasnik Davor Vlajčević koji je ujedno s Antunom Crlenjakom suvlasnik Eko Grada. Treba napomenuti da su Vlajčević i Crlenjak od 23. studenog u pritvoru zbog sumnje u malverzacije u aferi Kamensko.

Vezane vijesti

Niže cijene benzina i dizela

Niže cijene benzina i dizela

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će pasti za 33 odnosno 35 lipa po litri, dok će dizelska goriva pojeftiniti za pet odnosno šest lipa,… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 08.12.11. 18:40

Utakmica je još daleko od kraja.Važno je da se krenulo sa centra.


registracija
11/12/07

time, 08.12.11. 19:52

Ninu Pavića treba istražiti vezano za to kako je postao vlasnik Hypo Consultantsa i kako je preko Zagrebačke banke po istom principu kao u ovom slučaju, dobivao ogromne iznose kredita.A Bajić prikriva od javnost, tko je pored Nine Pavića i Damira Farkaša, tajni vlasnik Hypo Consultantsa.


registracija
20/11/11

pasara, 09.12.11. 08:40

I sada neka mi neko kaze da ova nasa lijepa nasa nije devetstogidisnj san Hrvata.Pa oni nasi stari nijesu ni sanjali kako se mode divno krasti kada ostvaris slobodu.Jasno mi je da se krade i vara no nikako mi neide u glavu da se radi a placa nema,da se ne placaju doprinosi ,da se daju krediti za nista-kobilje mlijeko-da se podmicuje i mito prima i da niko od adminictracije ne odgovara.Ako su ono neka crna vremena bila -kakva su ovo danas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika