08.12.2011. / 18:36

Autor: Hina

Trećina Nijemaca ne vjeruje euru

Trećina Nijemaca malo ili uopće ne vjeruje u snagu eura, po istraživanju objavljenu u četvrtak uoči summita EU-a na kojem će se tražiti rješenje dužničke krize što ugrožava zajedničku valutu.

Trećina Nijemaca ne vjeruje euruTrećina Nijemaca ne vjeruje euruTrećina Nijemaca malo ili uopće ne vjeruje u snagu eura, po istraživanju objavljenu u četvrtak uoči summita EU-a na kojem će se tražiti rješenje dužničke krize što ugrožava zajedničku valutu.

Istraživanje, koje je provela agencija TNS Infratest za najveću europsku osiguravateljsku kuću Allianz, pokazalo je da 30 posto Nijemaca vjeruje, a 36 posto donekle vjeruje u euro. Euro najsnažniju potporu ima među starijim Nijemcima.

Allianz je izvijestio kako je to prvi put da je pitanje o povjerenju u euro uključeno u njegovo istraživanje o novčanim trendovima tako da nema usporedivih rezultata.

Drugo istraživanje objavljeno u listopadu pokazalo je da bi 54 posto Nijemaca htjelo natrag marku.

Njemačka kancelerka Angela Merkel, koja će se ostalima čelnicima Europske unije pridružiti da dvodnevnom summitu koji počinje u Bruxellesu u četvrtak navečer, obećala je braniti euro unatoč sve težim dužničkim problemima u nekim zemljama eurozone, koji su zajedničku valutu doveli u krizu.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika